Μιντιακός σεισμός με «βόμβα» από τον όμιλο Βαρδινογιάννη: Αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο του Alpha


Στην απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών του Alpha προχωράει ο όμιλος Βαρδινογιάννη.Η ανακοίνωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και έτσι να επισημοποιηθεί η συνεργασία του Star με τον Alpha. Με βάση τα όσα έχουν γίνει διαρρεύσει ο συγκεκριμένος όμιλος εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών από τον Δημήτρη Κοντομηνά. Η στρατηγική συνεργασία του τηλεοπτικού σταθμού Alpha με το κανάλι Star πρόκειται να γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση που προβλέπεται να δοθεί στη δημοσιότητα περίπου στις 17:30.

Να θυμίσουμε ότι τους προηγούμενους μήνες υπήρξε συνεργασία του Star και του Alpha, τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ψυχαγωγία, ενώ το καλοκαίρι συστεγάστηκαν.

Στις εγκαταστάσεις του Star ο Alpha

Πλέον τα περισσότερα τμήματα του καναλιού του Δ. Κοντομηνά λειτουργούν σε νέο χώρο, εξέλιξη που σηματοδοτεί την απαρχή της συγχώνευσης των δύο καναλιών σε πολλά επίπεδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρδινογιάννης star

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν το υπό δημιουργία σχήμα θα λειτουργεί υπό ενιαία διοίκηση, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καλυφθεί η θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Alpha, μετά την παραίτηση του Βασίλη Παπαδρόσου, κάνει πολλούς να θεωρούν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο επί χρόνια διευθύνων σύμβουλος του Star, Πάνος Κυριακόπουλος.

Το νέο τηλεοπτικό σχήμα έχει ως στόχο να εξασφαλίσει μεγάλες οικονομίες κλίμακας σε όλα τα επίπεδα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που, με εξαίρεση τον Τομέα Προγράμματος και Παραγωγής, όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Alpha λειτουργούν πλέον από τις εγκαταστάσεις του Star. Εκτός από την τηλεόραση και το σύνολο του δημοσιογραφικού προσωπικού και των τεχνικών, στις νέες κοινές εγκαταστάσεις μετακόμισε και το ραδιόφωνο του Alpha 9,89.

Τι θα γίνει με τον Alpha 9,89

Ηδη, μάλιστα, οι παραγωγές και του ραδιοφώνου βγαίνουν από νέα στούντιο, από όπου και εκπέμπουν και τα υπόλοιπα ραδιόφωνα που έχει στην ιδιοκτησία του ο Ομιλος Βαρδινογιάννη.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοντομηνάςΕπί της ουσίας, ο υπό διαμόρφωση μιντιακός οργανισμός, εκτός από δύο κανάλια και τα μουσικά ραδιόφωνα, θα έχει και ενημερωτικό ραδιόφωνο, στο οποίο σύντομα θα χρησιμοποιηθούν και δημοσιογράφοι που εργάζονται στο Star.

Με βάση το πλάνο που υπάρχει και έχει συμφωνηθεί μεταξύ των Γιάννη Βαρδινογιάννη και Δημήτρη Κοντομηνά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το deal θα ολοκληρωθεί και με τη συμμετοχή των δύο επιχειρηματιών στις μετοχικές συνθέσεις των εταιρειών που κατέχουν τον Alpha και το Star.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ