Brexit: Εφικτή μια συμφωνία λένε Τζόνσον και Βαράντκαρ


Εφικτή παραμένει μια συμφωνία για το Brexit σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Βρετανία και η Ιρλανδία.

Οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών, Μπόρις Τζόνσον και Λιο Βαράντκαρ σύμφωνα με την ανακοίνωση είχαν “εκτενή και εποικοδομητική συζήτηση και εξακολουθούν να πιστεύουν πως μια συμφωνία για το Brexit είναι προς το συμφέρον όλων. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι βλέπουν έναν δρόμο για μια πιθανή συμφωνία«.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Λίο Βαράντκαρ δήλωσαν ότι διακρίνουν έναν «δρόμο προς μια πιθανή συμφωνία» για το Brexit, χωρίς να εξηγήσουν πώς υπολογίζουν οι διαπραγματεύσεις να βγουν από το αδιέξοδο, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του διαζυγίου μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Ο Λίο Βαράντκαρ δήλωσε ότι μια συμφωνία για τo Brexit είναι πιθανή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά την «πολύ θετική συνάντηση» που είχε με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

«Είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον πρωθυπουργό… πολύ θετική, πολλά υποσχόμενη. Πράγματι βλέπω έναν δρόμο προς μια συμφωνία εντός των προσεχών ημερών. Πιστεύω ότι είναι πιθανό να φθάσουμε σε μια συμφωνία, να εγκριθεί η συνθήκη, να επιτρέψει στη Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ συντεταγμένα και αυτό να έχει γίνει έως τα τέλη Οκτωβρίου. Όμως έχουμε ακόμη πολλά που μένουν να γίνουν και πολλά πράγματα που δεν είναι υπό τον έλεγχο μου», τόνισε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ