Χρειάζεται “άθλο” ο Πετρούνιας. Ο δύσκολος “δρόμος” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες


Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 μέσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης και πλέον χρειάζεται έναν… άθλο για να μη χάσει το κορυφαίο ραντεβού στους κρίκους.

Μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά, με χειρουργείο στο ώμο, ο Λευτέρης Πετρούνιας έφθασε μία… ανάσα από την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά μένοντας εκτός βάθρου έχασε και την ευκαιρία του.

Πλέον, ο «δρόμος» για το Τόκιο είναι απόλυτα… αναφορικός για τον Έλληνα ολυμπιονίκη, καθώς θα πρέπει να πάρει μέρος σε μια σειρά 8 αγώνων (με τους 4 να έχουν ήδη διεξαχθεί), εκ των οποίων θα μετρήσουν τα τρία καλύτερα αποτελέσματα όλων των αθλητών, με μόνο έναν εξ αυτών να κερδίζει «εισιτήριο» για την Ολυμπιάδα του 2020.

Μετά το τέλος του αγώνα στη Στουτγκάρδη πάντως, ο προπονητής του Πετρούνια, τόνισε ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον βοηθήσουν να πετύχει και αυτό το στόχο.Οι δηλώσεις του προπονητή του Πετρούνια

«Ο Λευτέρης είναι πολύ στενοχωρημένος αυτή την στιγμή, αλλά θα πρέπει να νιώθει στενοχώρια μόνο για τον εαυτό του. Δεν χρωστάει ούτε στη χώρα, ούτε σ’ εμένα, ούτε στην Ε.Γ.Ο., ούτε στους χορηγούς του.

Τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, άλλα τέσσερα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνουν ποιος είναι και τι έχει καταφέρει. Αισθάνομαι ευγνώμων και περήφανος που είμαι προπονητής του, όποιο κι αν είναι το αποψινό αποτέλεσμα.

Αυτό που έκανε στην Στουτγάρδη, δεν νομίζω να το έχει ξανακάνει άνθρωπος στον παγκόσμιο αθλητισμό. Τον πιέσαμε πάρα – πάρα πολύ για να φτάσει μέχρι εδώ. Χειρουργήθηκε, έλειψε σχεδόν έναν χρόνο, έδωσε τον πρώτο του αγώνα στον προκριματικό ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος και τον δεύτερο στον τελικό. Είναι ανεπανάληπτο επίτευγμα.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Δεν τελείωσε τίποτα. Θα πάμε σε όλη την σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων, τον Νοέμβριο στο Κότμπους και τον Φεβρουάριο και Μάρτιο σε Μελβούρνη, Μπακού και Ντόχα, για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν αξίζει σε έναν αθλητή τέτοιου μεγέθους να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί στο Τόκιο. Αν κάποιος χαμογελάει και νομίζει ότι θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, είναι γελασμένος. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που έχουμε να πετύχουμε, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, αλλά θα κάνουμε τα πάντα. Και στο τέλος είμαι σίγουρος ότι ο Λευτέρης θα τα καταφέρει».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ