Με 43 χλμ./ώρα, Ι.Χ. εξαϋλώνεται από νταλίκα! (+video)


Το βίντεο παρακάτω είναι κυριολεκτικά γροθιά στο στομάχι, μιας και μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι πολλές ανθρώπινες ζωές μπορούν να χαθούν με μόλις 43 χλμ./ώρα.

Βέβαια όταν με την ταχύτητα των 43 χλμ./ώρα κινείται μια νταλίκα, η οποία πέφτει αφρενάριστη πάνω σε ένα Skoda Octavia Combi, τότε αντιλαμβάνεστε για την τρομακτική ορμή που έχει αναπτύξει.

Ευτυχώς όλα τα παραπάνω έγιναν στο πλαίσιο δοκιμών της Dekra, η οποία πραγματοποίησε το crash test για να δείξει το πόσο επικίνδυνα είναι τα παλιά φορτηγά που δεν φέρουν πάνω τους τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, (ADAS). Στο crash test της Dekra το αυτοκίνητο βρίσκεται σταματημένο πίσω από μια ρυμούλκα άλλου φορτηγού, όταν μια παλιά νταλίκα το χτυπά, κινούμενη με μικρή ταχύτητα. Όμως το βάρος του οχήματος είναι τέτοιο που συνδυαστικά με την ταχύτητα (ορμή) απλά σφηνώνει το Octavia Combi κάτω από τη ρυμούλκα του προπορευόμενου οχήματος. Το αποτέλεσμα; Σοκαριστικό, μιας και το αυτοκίνητο μετατράπηκε άμεσα σε μια άμορφη μάζα, όπου αν εντός του υπήρχαν επιβάτες δεν είχαν καμία πιθανότητα επιβίωσης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ