Συρία: Αιματοκύλισμα στην πόλη Ρας αλ Άιν. Για 75 Τούρκους στρατιωτικούς νεκρούς μιλούν οι Κούρδοι


75 Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες στην πόλη Ρας αλ Άιν στην Συρία από τις Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Αυτό μεταδίδουν σήμερα κουρδικά ΜΜΕ ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Firat, άλλοι 19 Τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή στη Συρία ενώ καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης.

Το Σάββατο, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας δήλωνε ότι ο τουρκικός στρατός με την υποστήριξη μελών του Εθνικού Συριακού Στρατού (ΕΣΣ), οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, κυρίευσαν την Ρας αλ Άιν, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας που άρχισε την Τετάρτη.

Όμως σύμφωνα με μια ΜΚΟ στη Συρία, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς κι έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται μέσα στην πόλη, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απλώς μπήκαν στην πόλη, δεν την έχουν καταλάβει ακόμη και οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.

Στο μεταξύ η αραβοκουρδική συμμαχία με βασική συνιστώσα την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ), απηύθυναν έκκληση στην Ουάσινγκτον να «κλείσει τον εναέριο χώρο» στη Συρία στα τουρκικά αεροσκάφη.

Οι Κούρδοι, που έκαναν λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά», κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι τους «εγκατέλειψαν», αποσύροντας τους στρατιωτικούς τους από τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας στις οποίες εισέβαλε κατόπιν ο τουρκικός στρατός και οι σύροι αντικαθεστωτικοί του ΕΣΣ που τον υποστηρίζουν.

Το Σάββατο εννέα άμαχοι «εκτελέστηκαν» νότια της παραμεθόριας πόλης Ταλ Αμπιάντ από φιλοτούρκους αντάρτες που συμμετέχουν στην επίθεση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης έφθασε τους 38, κατά την ίδια πηγή, που κάνει επίσης λόγο για 81 νεκρούς κούρδους πολιτοφύλακες. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε από την πλευρά του χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 415 κούρδους μαχητές.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ