Νεκροί Συρία: Αίματα και πτώματα παντού και οι τζιχαντιστές φυγαδεύονται από τον Ερντογάν


Επίθεση Συρία: Ο Ερντογάν γεμίζει με πτώματα και αίμα την Συρία και η διεθνής κοινότητα παρατηρεί απαθής το απάνθρωπο έγκλημα που συντελείται – Βίντεο που μεταδίδουν συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την τουρκική εισβολή στην βορειανατολική Συρία καθημερινά βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Εικόνες βομβαρδισμένων τοπίων, τραυματισμένων αμάχων και εκκενώσεων τις τελευταίες πέντε μέρες κάνουν τον γύρο του κόσμου, εντείνοντας την ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής – Την ίδια ώρα η διεθνής κοιονότητα έχει βουίξει ότι οι κρατούμενοι τζιχαντιστές του ISIS φυγαδεύονται και αφήνονται ελεύθεροι από το καθεστώς Ερντογάν 

Οι κουρδικές αρχές στην βόρεια Συρία ανακοίνωσαν σήμερα ότι 785 ξένοι συνδεόμενοι με το Ισλαμικό Κράτος κατόρθωσαν να δραπετεύσουν από στρατόπεδο όπου εκρατούντο, έπειτα από βομβαρδισμό από τις τουρκικές δυνάμεις σήμερα.

Αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που τελούν υπό την διοίκηση των Κούρδων δήλωσε: “Δεν έχουμε ικανοποιητικούς αριθμούς στρατιωτών για την φύλαξη του στρατοπέδου των εκτοπισμένων στην πόλη Άιν Ίσα, δεκάδες οικογένειες έχουν δραπετεύσει. Η φύλαξη είναι εξαιρετικά αδύνατη τώρα». Επιπλέον ανακοίνωσαν ότι 31 μαχητές τους σκοτώθηκαν από χθες, στις μάχες με τους Τούρκους.

Ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν συνεπεία της τουρκικής επίθεσης στην βόρεια Συρία αποτελούν «παραπληροφόρηση» που έχει ως στόχο να προκαλέσει την Δύση, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Διαψεύδει δηλαδή, αλλά πλέον κανείς δεν μπορεί να τον πιστέψει αφού τα βίντεο και οι εικόνες από την επιχειρούμενη γενοκτονία στην Συρία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Μέσα σε όσους θεωρεί «τρομοκράτες» ο Ερντογάν φαίνεται πως είναι άμαχοι και δημοσιογράφοι, αφού ένα κονβόι από απλούς ανθρώπους και όχι στρατιώτες χτυπήθηκε στην περιοχή Ρας αλ-Άιν από επιδρομή της τουρκικής αεροπορίας.

Δυστυχώς, όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή και την προκλητική αδιαφορία της διεθνούς κοινότητας που παρακολουθεί τον Ερντογάν να ανακοινώνει με καμάρι, νεκρούς σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή (13/10), στη Συρία από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά των τουρκικών δυνάμεων και των Σύρων συμμάχων τους στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο:

Στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου, τουλάχιστον δέκα πολίτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας, η οποία έπληξε φάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Δείτε το βίντεο:

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του.

Η Τουρκία και οι συμμαχικές της δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην βόρεια Συρία για να απωθήσουν από την τουρκοσυριακή μεθόριο τις δυνάμεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία θεωρείται από την Αγκυρα «τρομοκρατική οργάνωση».

Δείτε το βίντεο:

Σε διάστημα πέντε ημερών, τουλάχιστον 104 Κούρδοι μαχητές, καθώς και περί τους εξήντα άμαχοι έχουν σκοτωθεί κατά τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παρατηρητηρίου. Οι συγκρούσεις έχουν προκαλέσει την έξοδο 130.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ