«Κόλαση» η Σάμος: Άγρια επεισόδια και φωτιές σε καταυλισμό προσφύγων


Αναστάτωση επικρατεί από το απόγευμα της Δευτέρας (14/10) στο νησί της Σάμου με τα όσα διαδραματίζονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης κατευθύνονται προς το κέντρο του νησιού, καθώς έχει ξεσπάσει φωτιά στον χώρο τον οποίο διαμένουν. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το samiakonvima, το απόγευμα σημειώθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μεταναστών-προσφύγων στον δρόμο του δημοτικού κήπου. Το επεισόδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε συνέχεια καθώς στο επεισόδιο ενεπλάκησαν και μία ομάδα ανδρών προσφύγων-μεταναστών που τράβηξε μαχαίρια. Μάρτυρες του επεισοδίου, σύμφωνα με το samiakonvima, ήταν αρκετοί περαστικοί, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο παιδί.

Από τη συμπλοκή υπήρξαν τρεις τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σάμου. Ο ένας σε σοβαρότερη κατάσταση ενώ οι άλλοι δύο ελαφρά. Οι άλλοι δύο άνδρες που φέρεται να έχουν εμπλακεί στο επεισόδιο τράπηκαν σε φυγή.

Λίγα λεπτά μετά τη συμπλοκή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προκλήθηκαν επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου διαμένοντες κουβαλώντας καδρόνια άρχισαν να εξέρχονται του Κέντρου Υποδοχής, με αποτέλεσμα δυνάμεις της αστυνομίας να προχωρήσουν στη ρίψη χημικών για την αποκατάσταση της τάξης.

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκαν ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και ο αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Καρράς.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ