Tα 10 μακροβιότερα ονόματα αυτοκινήτων!


Τα αυτοκίνητα συνεχώς αλλάζουν και βελτιώνονται σε κάθε τομέα, ωστόσο κάποια μοντέλα έχουν διατηρήσει αναλλοίωτη την ονομασία τους στο πέρασμα των δεκαετιών. Μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τους προκατόχους τους σε τεχνολογία, ασφάλεια, κινητήρες, σχεδιασμό (εκτός εξαιρέσεων) κ.λπ., όμως, το όνομά τους είναι το ίδιο με εκείνο, όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά, ακόμα και πριν από 85 ολόκληρα χρόνια!

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα επιβατικά μοντέλα, τα οποία έχουν τα μακροβιότερα ονόματα και δεν έχουν σταματήσει να παράγονται από τότε που παρουσιάστηκαν.

Chevrolet Suburban (1934 έως σήμερα)

Πρόκειται για ένα άγνωστο μοντέλο για τις αγορές της Ευρώπης, όχι όμως και στις Η.Π.Α., όπου πωλείται από το 1934 έως σήμερα, στην ενδέκατη γενιά του, με το ίδιο όνομα. Το τωρινό Chevrolet Suburban είναι ένα θηριώδες SUV μήκους 5,7 μ. και με κινητήρες 5.3 λτ. και 6.2 λτ.

Ford F-Series (1947 έως σήμερα)

Το απόλυτο best seller όχημα στις Η.Π.Α. για πάνω από 40 χρόνια, το Ford F-Series με ιστορία που ξεκινά πριν από 72 χρόνια και συνεχίζει να είναι άκρως πετυχημένη, έως την υπάρχουσα 13η γενιά του.

Toyota Land Cruiser (1951 έως σήμερα)

Το Land Cruiser έχει γίνει συνώνυμό όλα αυτά τα χρόνια της αντοχής στην σκληρή χρήση και των κορυφαίων εκτός δρόμου ικανοτήτων του. Το πιο μεγάλο Land Cruiser V8 έχει μήκος που αγγίζει τα 5 μέτρα και εφοδιάζεται με κινητήρα 4.5 λτ.

Chevrolet Corvette (1953 έως σήμερα)

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον πλανήτη εδώ και δεκαετίες, το οποίο είναι συνώνυμο των σπορ χαρακτηριστικών. Μάλιστα, στη νέα Corvette, ο κινητήρας τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο κέντρο.

Mercedes-Benz SL (1953 έως σήμερα)

Από την πρώτη γενιά της έως την υπάρχουσα 6η, η Mercedes-Benz SL εκπέμπει μια μοναδική γοητεία και πολυτέλεια, σε κάμπριο πάντα αμάξωμα. Όλες διέθεταν δυνατούς κινητήρες στην εποχή τους με 6, 8, και 12 κυλίνδρους.

Toyota Crown (1955 έως σήμερα)

Το Toyota Crown αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα σεντάν της ιαπωνικής μάρκας, το οποίο μετρά 64 χρόνια ιστορίας και 15 γενιές. Η πιο νέα ξεχωρίζει –μεταξύ άλλων- και για τον πιο δυναμικό της σχεδιασμό.

Porsche 911 (1963 έως σήμερα)

Από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που έχουν διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια την ίδια εξωτερική μορφή, είναι η πολυπόθητη και άκρως συναρπαστική Porsche 911. Μόνο στο άκουσμα του ονόματος «Porsche», έρχεται κατευθείαν το εικονικό αυτό σπορ μοντέλο.

Ford Mustang (1965 έως σήμερα)

Η Mustang έχει μεγαλώσει γενιές στις Η.Π.Α. και έχει άπειρους φανατικούς θαυμαστές, ενώ στην Ευρώπη πάτησε μόλις πριν από μια πενταετία. Ο μπρουτάλ χαρακτήρας της έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα, μαζί με το διάσημο όνομά της.

Chevrolet Camaro (1966 έως σήμερα)

Ένα ακόμα εικονικό σπορ αμερικανικό μοντέλο, το οποίο έχει πολλά έτη ιστορίας στην πλάτη του είναι η Camaro, ο αιώνιος αντίπαλος της Mustang. Μυώδης εμφάνιση και μπρουτάλ χαρακτηριστικά για το muscle car της Chevrolet.

Toyota Corolla (1966 έως σήμερα)

Το πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως αυτοκίνητο σήμερα αλλά και σε προηγούμενα έτη και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα εδώ και δεκαετίες. Το Toyota Corolla εδώ και λίγο καιρό λανσαρίστηκε στη 12η γενιά του, αφήνοντας στο παρελθόν το όνομα Auris για το χάτσμπακ και το στέισον βάγκον μοντέλο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ