Τζόνσον και Στόλτενμπεργκ καλούν την Τουρκία να τερματίσει την εισβολή στη Συρία


«Ο πρωθυπουργός και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ εξέφρασαν και οι δύο τη βαθιά ανησυχία τους για την κατάσταση στη βόρεια Συρία», ανέφερε εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Την τακτική του μαστίγιου και του καρότου επέλεξαν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενοι στην Τουρκία και την εισβολή στην Συρία: Από τη μια εξήραν τη συμβολή της Τουρκίας στην στήριξη των προσφύγων, αλλά από την άλλη κάλεσαν την Άγκυρα να τερματίσει την εισβολή στη Συρία.

Συγκεκριμένα οι κύριοι Τζόνσον και Στόλτενμπεργκ συμφώνησαν πως η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία πρέπει να τερματιστεί, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Ο πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας εξέφρασαν και οι δύο τη βαθιά ανησυχία τους για την κατάσταση στη βόρεια Συρία», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου, μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Λονδίνο σήμερα.

«Και οι δύο επικεφαλής υπογράμμισαν την αξία της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ και αναγνώρισαν τον ρόλο που έχει διαδραματίσει στη στήριξη των προσφύγων από τη συριακή σύρραξη» συμπλήρωσε η ίδια.

«Ωστόσο, το κατέστησαν σαφές ότι η τουρκική επιχείρηση πρέπει να τερματιστεί».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ