Πολάκης: Καπνιστής… σε απόγνωση. “40 νοματαίοι καπνίζουμε σε μια στρούγκα”.

Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει γίνει κύριο θέμα συζήτησης, αλλά ο Παύλος Πολάκης… τα δικά του για το κάπνισμα! Η ΝΔ, ο… δυσαρεστημένος Επίτροπος και η Βουλή.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Παύλος Πολάκης εναντίον της ΝΔ, στην οποία απέδωσε τακτικές «δολοφονίας χαρακτήρων» για τις καπνιστικές του συνήθειες, αλλά και κατά του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα για τον χώρο που έχει διαθέσει στο καφενείο του κοινοβουλίου όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.

Αφορμή για το ξέσπασμα του κ. Πολάκη ήταν η προσωπική αναφορά που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μελλάς, που μιλώντας στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στην περιβόητη φωτογραφία του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να φωτογραφίζεται με αναμμένο τσιγάρο στο υπουργείο. Πολάκης: «Με έβγαλε φωτογραφία γιατί ήταν δυσαρεστημένος»!

Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού λέγοντας πως είναι υποκριτικά αυτά που λέγονται. «Είχαμε σύσκεψη με προμηθευτές αιμοδυναμικών, όπου τους αναγκάσαμε να μειώσουν σημαντικά τις τιμές τους. Το παίρνουν απόφαση οι Έλληνες για το κάπνισμα – Νέες ελληνικές μελέτες

Μετά την σύσκεψη ένας από αυτούς που μετείχαν και ήταν δυσαρεστημένος με έβγαλε φωτογραφία να καπνίζω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας πως οι φωτογραφίες που τον έδειχναν να καπνίζει στο υπουργείο Υγείας, «διέρρευσαν από ιδιωτικά συμφέροντα που πλήττονταν από τα δικά του μέτρα…», κατηγορώντας την ΝΔ πως τις έστειλε στον Επίτροπο!

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης υπερασπίστηκε το κάπνισμα λέγοντας πως «αυτό είναι προσωπική επιλογή» και δήλωσε πως «εδώ μέσα όπως και στο σπίτι μου δεν έχω καπνίσει ποτέ…» και πρόσθεσε πως «όσες φορές το αναφέρετε αυτό το θέμα της φωτογραφίας, τόσους ψήφους πήρα. Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία για την απαγόρευση του καπνίσματος; Ό, τι έκανε ο Αβραμόπουλος θα κάνετε και εσείς. Αμέτε να πείτε στους αστυνομικούς που είναι σε λαγκάδια και χωριά να πάνε στα καφενεία να βάλουν πρόστιμα…».

Παράπονα όμως έκανε και για τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για τον χώρο όπου επιτρέπεται το κάπνισμα στο καφενείο λέγοντας: «Εδώ μέσα στην Βουλή, οι μισοί συνάδελφοι βουλευτές της ΝΔ είναι πιο φανατικοί καπνιστές. Μας έχει υποχρεώσει ο κ. Τασούλας να καπνίζουμε 40 νοματαίοι σε ένα χώρο που είναι στρούγκα… Ενώ πριν ήταν δυο καφενεία ένα καπνιζόντων και ένα μη καπνιζόντων. Αυτή είναι η υποκρισία και η κακομοιριά που σας διακρίνει»!

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ