Αποκάλυψη σοκ. Το σχέδιο Brexit της Μέι απορρίφθηκε λόγω σεξισμού


Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε Άμπερ Ραντ, πρώην υπουργός στη Βρετανία. Ανέφερε πως ο «σεξισμός φαίνεται πως διαδραμάτισε έναν ρόλο στην απόρριψη του σχεδίου Brexit της πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι».

Η Ραντ μιλώντας για το Brexit στο BBC Radio 5 είπε πως είναι «δύσκολο να μην μοιραστεί» την άποψη ότι ο σεξισμός συνέβαλε στην παραίτηση της Μέι τον Ιούνιο

Η συμφωνία αποχώρησης που κατέληξε η Μέι με τις Βρυξέλλες απέτυχε να κερδίσει τη στήριξη στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς πολλοί Συντηρητικοί βουλευτές εναντιώθηκαν στην τότε κυβέρνηση σε κρίσιμες ψηφοφορίες.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ απογοητευτικό – και το θεωρούσε και τότε – ο τρόπος με τον οποίο η Τερέζα Μέι αντιμετωπίστηκε από κάποιους από αυτές τις ανδροκρατούμενες ομάδες», είπε η πρώην υπουργός Εργασίας και Συντάξεων που παραιτήθηκε από τη θέση της και από το Συντηρητικό Κόμμα το Σεπτέμβριο αναφορικά με τη στρατηγική του νυν πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

«Αισθανόσουν ότι είχαμε μια δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός να απομακρύνεται από την εξουσία από μια ομάδα ανδρών», τόνισε η Ραντ, αναφερόμενη σε ανώτερα στελέχη των Συντηρητικών που ανάγκασαν σε αποχώρηση την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ το 1990.

Οι Συντηρητικοί ευρωσκεπτικιστές «ξεκάθαρα ένοιωθαν πως αν (η Μέι) τηρούσε πιο σκληρή στάση απέναντι στην ΕΕ και προς τα ίδια της τα μέλη, ή τη βουλή, ίσως, τότε, να πετύχαιναν τη συμφωνία που ήθελαν», είπε η Ραντ, η οποία είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ίδια πρόσθεσε στη συνέντευξή της στο BBC ότι οι ευρωσκεπτικιστές θα στηρίξουν οποιαδήποτε συμφωνία ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να καταφέρει στην τελευταία εβδομάδα συνομιλιών στις Βρυξέλλες.

«Πιστεύω ότι η (συμφωνία του Τζόνσον) θα είναι παρόμοια. Πιστεύω ότι θα την αποδεχθούν και οι άνθρωποι θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα γιατί αυτό συνέβη», κατέληξε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ