Ένα τεράστιο σύμβολο WiFi “δεσπόζει” στις ελβετικές Άλπεις.


Ολλανδός καλλιτέχνης τοποθέτησε το πλέον αναγνωρίσιμο σύμβολο της εποχής, αυτό του WiFi, ανάμεσα στους κυματιστούς λόφους στις Άλπεις της Ελβετίας.

Ο Ολλανδός ποπ – σουρεαλιστής καλλιτέχνης Leon Keer εξηγεί το εγχείρημά του στις ελβετικές Άλπεις: «Είναι σημαντικό να παραμείνεις συνδεδεμένος («connected», όπως έχει επικρατήσει να λέμε), ακόμη και σε μια τόσο όμορφη τοποθεσία;».

Παρουσιάζοντας το «Offline», το τελευταίο έργο του τέχνης τοπίου, ανάμεσα στους λόφους των ελβετικών Άλπεων στην Κρανς – Μοντανά, στοχάζεται σχετικά με την ανάγκη για συνδεσιμότητα και τη σημασία που έχει σήμερα να είσαι «μη συνδεδεμένος».

Ο καλλιτέχνης τοποθέτησε το αναγνωρίσιμο σύμβολο ανάμεσα στους κυματιστούς λόφους. Με μια πρώτη ματιά, ο παρατηρητής βλέπει από μακριά ένα πασίγνωστο σύμβολο, αυτό του WiFi, τελείως εκτός του νοηματικού περιβάλλοντός του, τοποθετημένο στο όμορφο τοπίο.

Πλησιάζοντας, διαπιστώνει τη μεγάλη έκταση της λοφοπλαγιάς που καλύπτει.

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι η ομορφιά του φυσικού τοπίου κάνει τους θεατές να ξεχνούν ότι είναι «μη συνδεδεμένοι» και να είναι πιο επιδεκτικοί στην ομορφιά που υπάρχει στη ζωή.

Την πραγματική, όχι την εικονική!

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ