Συρία: Ο αιμοδιψής Ερντογάν απορρίπτει την πρόταση Τραμπ για κατάπαυση πυρός

Αμετακίνητος εμφανίζεται για ακόμη μια φορά ο δολοφόνος Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις αμερικανικές κυρώσεις και ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα δεν σκοπεύει να σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία. 

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι οι στόχοι της Άγκυρας στη Συρία είναι σαφείς.

Την ίδια ώρα, ο απόλυτα προκλητικός και αδιάλλακτος Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία δεν είναι κατά της παρουσίας συριακών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία, «Αλλά οι τρομοκράτες πρέπει να φύγουν από την περιοχή».

«Ο κ. Πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) ζήτησε κατάπαυση πυρός. Δεν θα σταματήσουμε» είπε ο Ερντογάν, και συμπλήρωσε: «Οποιαδήποτε κατάπαυση πυρός είναι αδύνατη μέχρι να αποχωρήσει από την περιοχή το YPG». Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Άγκυρα δεν θα διαπραγματευτεί με τρομοκράτες.

Σε συνέντευξη του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV συμπλήρωσε πως η είσοδος του συριακού στρατού στην πόλη Μάνμπιζ «δεν είναι αρνητική», αλλά μαχητές δεν πρέπει να παραμείνουν εκεί, ενώ τόνισε πως οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για τις συριακές πόλεις Κομπάνι και Μάνμπιζ συνεχίζονται.

Πρόσθεσε πως είναι έτοιμες οι εναλλακτικές για τα αμερικανικά μαχητικά F-35 , δηλώνοντας «πως οι προσφορές καταφθάνουν».

Παράλληλα η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε πως ο Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, του ανέφερε πως η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα συμβάλει στην «μάχη κατά της τρομοκρατίας», στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και στην «διαδικασία εξεύρευσης πολιτικής λύσης».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ