Brexit: Νέος γύρος συνομιλιών με την Ε.Ε – Υποχωρεί η στερλίνα


Νέο γύρο συνομιλιών έχουν σήμερα Βρετανία και Ε.Ε για να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για το Brexit, την ώρα που η στερλίνα υποχωρεί.

Οι συνομιλίες για το Brexit θα ξαναρχίσουν σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες μετά τις «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε σήμερα Βρετανός εκπρόσωπος.

«Οι ομάδες εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο. Οι ομάδες θα ξανασυναντηθούν σήμερα το πρωί», πρόσθεσε.

Υπάρχει μια «αχτίδα ελπίδας» ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. Brexit: Ενημερώνει τους «σκληρούς» του κόμματος ο Τζόνσον για την συμφωνία με…

«Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, από αυτά που ακούω από τους διαπραγματευτές», δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοσταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι η προστασία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ήταν η «κόκκινη γραμμή» για τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Συνομιλίες της τελευταίας στιγμής ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ για την επίτευξη μιας συμφωνίας ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής της ΕΕ συνεχίστηκαν και μετά τα μεσάνυχτα ως σήμερα, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το Λονδίνο θα μπορέσει τελικά να αποφύγει μια αναβολή της αποχώρησής του από την ΕΕ.Η στερλίνα υποχωρεί από το χθεσινό υψηλό πενταμήνου

Την ίδια ώρα η στερλίνα υποχώρησε από το υψηλό πενταμήνου έναντι του ευρώ και του δολαρίου σήμερα, καθώς οι συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για το Brexit αναμένεται να διαρκέσουν έως την τελευταία στιγμή πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Οι χθεσινές αναφορές ότι οι διαπραγματευτές πλησιάζουν στο προσχέδιο μιας συμφωνίας για το Brexit οδήγησαν σε άνοδο τη στερλίνα και ενίσχυσαν τις ελπίδες στις διεθνείς αγορές ότι θα αρθεί μια σημαντική πηγή αβεβαιότητας. Ωστόσο σήμερα η ισοτιμία της στερλίνας σημείωσε πτώση καθώς φάνηκε να δημιουργούνται εκ νέου επιφυλάξεις.

Στις 10:35 ώρα Ελλάδας, η στερλίνα σημείωσε πτώση 0,7% στο 1,2702 δολάριο αφού χθες ενισχύθηκε κατά 1,5% στο υψηλό πέντε μηνών του 1,28. Έναντι του ευρώ, η λίρα υποχώρησε σχεδόν κατά 0,7% στις 86,88 πένες.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ