Ο… γεφυροποιός Τσίπρας ξανά στο δρόμο της Φώφης.


Μπροστά της θα βρει για μια ακόμα φορά τον Αλέξη Τσίπρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στις Βρυξέλλες. Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό στην προπαρασκευαστική σύνοδο παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα.

Προφανώς για τους Ευρωπαίους το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές μέτρησε ιδιαίτερα και έτσι αποφάσισαν να του δώσουν εισιτήριο διαρκείας για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη αυτή καθώς με τον τρόπο αυτό φτάνει ένα ιδιαίτερα θετικό μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκινήσει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για την διεύρυνση του κόμματος. Τσίπρας για Βόρεια Μακεδονία: Τα είπε στον Γιούνκερ για να τα… ακούσει…

«Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές με την κίνηση αυτή αναγνωρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι ανήκει σε άλλη πολιτική ομάδα (Ευρωπαϊκή Αριστερά) εκφράζει στην Ελλάδα ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι ψηφοφόρων που κινούνται στον χώρο πέρα της αριστεράς» λένε στελέχη της Κουμουνδούρου.

Και προσθέτουν: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του ως παρατηρητής στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του PES, τις συναντήσεις με τα προεδρεία των Ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Πρασίνων, συνεχίζει να χτίζει γέφυρες με τις άλλες προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις για ένα κοινό μέτωπο βασισμένο στους άξονες για:

– Κοινωνική Ευρώπη με αναχώματα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

– Βιώσιμη ανάπτυξη και αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

– Διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης βάσει του Διεθνούς Δικαίου και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

– Αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της ΕΕ υπέρ της ειρήνης και της σταθερότητας

Μόνο το ΚΙΝΑΛ και η Φώφη Γεννηματά δεν μπορούν να αντιληφθούν την ιστορική συγκυρία και έχουν πέσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις στην αγκαλιά του κ. Μητσοτάκη».

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς στην Πάτρα για τη στάση που κρατούν σήμερα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ είπε: «Βλέπουμε δυστυχώς, ότι κάποιοι επιμένουν να κάνουν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να κάνουν στην κυβέρνηση της Δεξιάς» και πρόσθεσε: «ταυτίζονται με τους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλάζοντας με μεγάλη άνεση τη θέση που είχαν εδώ και χρόνια. Θέλουν να βρουν θεσμικά εμπόδια, όπως είχε δηλώσει ο Βορίδης, για να μην έρθει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Αναφερόμενος στην πορεία του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ που γνωρίσαμε όλοι έχει δύο πρόσωπα: Των συμβόλων, των αξιών και των μεγάλων οραμάτων, που ήταν της Αριστεράς, που τίμησε τις δεκαετίες του ’70 και ’80 και έχει και ένα άλλο πρόσωπο, αυτών που βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας και έβαλαν το χέρι στο μέλι».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ