Χριστουγεννιάτικος μποναμάς στις επιχειρήσεις: Πώς και πότε θα μειωθεί 5% η προκαταβολή φόρου


Το οικονομικό επιτελείο μελετά όλα τα σενάρια για την επιστροφή 5% της προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις. Το πρόβλημα ωστόσο εντοπίζεται στις επιχειρήσεις που εξόφλησαν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος και έτσι έχουν πληρώσει ήδη το ποσό της προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει «μέρισμα» 138 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις, επιστρέφοντας το 5% της προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος.

Το σχέδιο υλοποίησης του μέτρου – Τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

Επιχειρήσεις που έχουν εξοφλήσει το φόρο εφάπαξ: Μετά την επανεκκαθάριση που θα γίνει θα πιστωθεί στον λογαριασμό τους το ποσό της έκπτωσης ενώ δεν αποκλείεται το ποσό αυτό να συμψηφιστεί με μελλοντικές οφειλές της επιχείρησης όπως για παράδειγμα με τον ΦΠΑ ή τον φόρο εισοδήματος του επόμενου έτους.

Επιχειρήσεις έχουν εντάξει το φετινό φόρο εισοδήματος στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων: Η έκπτωση 5% στην προκαταβολή φόρου θα μειώσει το ποσό της συνολικής οφειλής τους και κατά συνέπεια θα κουρευτεί η μηνιαία δόση της ρύθμισης.

Επιχειρήσεις που εξοφλούν το φόρο σε μηνιαίες δόσεις: Η τελευταία δόση που θα πρέπει να εξοφληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 θα είναι μειωμένη. Θα έχει αφαιρεθεί από το φόρο το 5% της προκαταβολής φόρου.
Η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει την προκαταβολή φόρου δίνει ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα διευκολύνεται και το Δημόσιο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ