ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία στη σκιά της… κόντρας “προεδρικών” και “κομματικών”

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει ξεκινήσει την « πορεία προς τον λαό» με απώτερο στόχο τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, τα κορυφαία στελέχη ωστόσο δίνουν τη δική τους μάχη για τον έλεγχο του συνεδρίου και άρα του νέου κόμματος το οποίο θα δημιουργηθεί μετά το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έχει ως θέμα τις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης, αναμένεται ωστόσο να μπουν και άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα η δημόσια αυτοκριτική που έκαναν πολλά στελέχη της ομάδας των «κομματικών» για τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, τα στελέχη όλων των τάσεων θα συζητήσουν τα πρώτα συμπεράσματα από τις περιοδείες που έχουν κάνει καθώς έχουν προκύψει μια σειρά από ζητήματα από την επαφή που είχαν με τους πολίτες. ΣΥΡΙΖΑ: Τι απάντησε ο Τσίπρας σε Βούτση και κορυφαία στελέχη για την…

– Το όνομα «πράσινη συμμαχία» εμφανίζεται να μην περνάει στον κόσμο καθώς θυμίζει έντονα το κακό ΠΑΣΟΚ. Επ ουδενί δεν παραπέμπει στην οικολογική στροφή που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

– Το όνομα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης –ΣΥΡΙΖΑ- έχει θετικό πρόσημο στην κοινωνία και είναι σημείο αναφοράς για όσους επιθυμούν σήμερα μια ισχυρή αντιπολίτευση και αύριο μια κυβέρνηση της αριστεράς.

– Οι αναφορές περί δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών χαρακτηρίζονται ως παρωχημένες από τους νέους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

– Η νεολαία αλλά και οι ψηφοφόροι που επιθυμούν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις λέξεις αριστερά, εντιμότητα, δικαιοσύνη.

Μετά από αυτά τα συμπεράσματα γίνεται καθαρό ότι η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να επανακαθορίσει την στρατηγική και τα συνθήματα ή τουλάχιστον να τα προσαρμόσει τις απαιτήσεις των πολιτών.Μια… ωραία ατμόσφαιρα

Η καχυποψία που υπάρχει πάντως ανάμεσα στους «προεδρικούς» και τους «κομματικούς» δεν λέει να κοπάσει αφού η κάθε πλευρά εμφανίζεται να βλέπει κινήσεις σκοπιμότητας και ελέγχου του κόμματος.

Οι πληροφορίες που υπήρχαν πριν από λίγες μέρες ότι βουλευτές που επιθυμούν την διεύρυνση συγκεντρώνονται κάθε τόσο προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους πυροδότησε ακόμα περισσότερο το κλίμα καθώς δόθηκε η εντύπωση της νέας τάσης μέσα στο κόμμα.

Στελέχη που πήραν πάντως μέρος σε αυτές τις συγκεντρώσεις λένε ότι δεν πρόκειται για κίνηση αλλά για μαζώξεις που στόχο έχουν την καλύτερη οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην επαρχία. Παράλληλα κάνουν κριτική σε όσους έκαναν δημόσια αυτοκριτική, βλέποντας μάλιστα σκοπιμότητα στον χρόνο που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, καθώς συνέπεσε με την πρώτη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα.

Οι «κομματικοί» εμφανίζονται δύσπιστοι στην εξήγηση που δίνουν οι σύντροφοί τους ότι οι συναντήσεις στοχεύουν στην καλύτερη οργάνωση του κόμματος και λένε ότι όλα αυτά έχουν ως στόχο τον έλεγχο του συνεδρίου και άρα τον έλεγχο του νέου κόμματος. Θεωρούν δηλαδή ότι επιδίωξη κάποιων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι να βρεθούν τα στελέχη του σκληρού πυρήνα της Κουμουνδούρου εκτός των κέντρων αποφάσεων.

Παρά τις γκρίνιες πάντως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να γράφονται στη νέα πλατφόρμα  -κοντεύουν να φτάσουν τις 7.000 μέσα σε δυο εικοσιτετράωρα -ενώ η ανταπόκριση του κόσμου στα ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα είναι εντυπωσιακή.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ