Ολυμπιακός – ΟΦΗ: “Χτύπησε” με Σουντανί. Τον… ζόρισαν οι Κρητικοί


Ο ΟΦΗ κοίταξε… κατάματα τον Ολυμπιακό, έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σκοράρει φέτος στο “Γ. Καραϊσκάκης” αλλά δεν μπόρεσε να “πληγώσει” τους “ερυθρόλευκους”. Η ομάδα του Μαρτίνς πήρε τη νίκη με 2-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σουντανί. Από ένα δοκάρι κάθε ομάδα. Ακυρώθηκε γκολ των Πειραιωτών με χρήση VAR. Με υπέροχο τέρμα ισοφάρισαν οι Κρητικοί.

Συνέχισε χωρίς βαθμολογικές απώλειες στη Superlegaue. Ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλη μέρα τον Σουντανί (πέτυχε δύο γκολ) και επικράτησε -με.. άγχος- του ΟΦΗ (2-1) για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πλέον, οι “ερυθρόλευκοι” στρέφουν την προσοχή τους στη μάχη με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο οποίο θα πάνε ως πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα. Απ’ την άλλη, ο ΟΦΗ πήγε στο “Γ. Καραϊσκάκης” χωρίς φόβο και για να… παίξει μπάλα και έδειξε πως δικαιολογημένα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής στη Superleague.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το ματς είχε τρομερό ρυθμό από το ξεκίνημα του, με τον Ολυμπιακό να έχει δοκάρι στο 3′ σε σουτ του Λοβέρα -μετά από παρέμβαση του Σωτηρίου- και να φτάνει πολύ γρήγορα στο 1-0. Στο 11′ ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Σουντανί “νίκησε” τον Νάστο στον… αέρα και με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη Superleague.

Ο ΟΦΗ δέχθηκε πίεση από τους “ερυθρόλευκους” αλλά δεν κλείστηκε στην άμυνα και έπαιξε με επιθετικό νοοτροπία, ψάχνοντας την ισοφάριση με “φαρμακερές” αντεπιθέσεις (ο Τσιλιανίδης πήρε αρκετές προσπάθειες, ενώ είχε βοήθεια στη δεξιά πτέρυγα από τον Μαρινάκη). Στο 33′ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, με το VAR. O Σεμέδο έκανε τάκλιν μέσα στη μεγάλη περιοχή, προσπαθώντας να κόψει τον Φιγκειρέδο, που βρέθηκε στο έδαφος, αλλά -μετά από συνεννόηση με το Video Assistant Referee– ο διαιτητής Παπαδόπουλος δεν έδωσε παράβαση.

Τελικά, οι Κρητικοί επιβραβεύτηκαν για το “ανοικτό” παιχνίδι τους στο “Γ. Καραϊσκάκης”, αφού στο 45+1′ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ναμπί έπιασε εκπληκτικό πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα για το 1-1.

Η εκρηκτική εκκίνηση των δύο ομάδων στην επανάληψη ήταν… όλα τα λεφτά. Ο ΟΦΗ είχε δοκάρι σε 54′ σε πλασέ του Ναμπί, για να ακολουθήσει μια απίστευτη πίεση από τον Ολυμπιακό, που έφερε το 2-1. Ύστερα από λάθος του Νάστου στην άμυνα στο 57′, ο Γκερέρο γέμισε για τον Σουντανί που κοντρόλαρε και με άψογο – ισχυρό τελείωμα νίκησε τον Σωτηρίου.

Στο 66′ ο Ολυμπιακός έφτασε σε τρίτο γκολ, με τον Γκερέιρο, τέρμα που προήλθε από πολύ όμορφη ανάπτυξη των γηπεδούχων. Ο διαιτητής όμως πήρε τη “συμβουλή” του VAR και ακύρωσε σωστά το τέρμα, αφού στην κάθετη που βγήκε στην αρχή της φάσης ο Σουντανί ήταν εκτεθειμένος.  Ο ΟΦΗ πήρε την κατοχή της μπάλας στο τελευταίο μέρος του ματς, κάτι που έκανε τον Μαρτίνς να βάλει τον Καμαρά στη θέση του Σουντανί. Ναμπί και Σεμέδο έδειξαν… διάθεση να “πληγώσουν” τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφεραν να “ενοχλήσουν” τον Σα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ