Ζιμπάμπουε – ξηρασία: Περισσότεροι από 50 ελέφαντες πέθαναν μέσα σε λίγες μέρες.

Τουλάχιστον 55 ελέφαντες πέθαναν σε διάστημα ενός μήνα στη Ζιμπάμπουε, θύματα της μεγάλης ξηρασίας που πλήττει την αφρικανική αυτή χώρα.

Οι ελέφαντες έχασαν τη ζωή τους από την πείνα ή τη δίψα αλλά και τον υπερπληθυσμό στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής της Ζιμπάμπουε.

“Το πάρκο Χουάνγκε σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει 15.000 ελέφαντες, όμως υπάρχουν εκεί περισσότεροι από 50.000 αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει εκεί επαρκής τροφή και νερό εξαιτίας της ξηρασίας”, αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας προστασίας της άγριας ζωής, Τινάσε Φαράουο.

“Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι ελέφαντές μας είναι η εξαφάνιση του περιβάλλοντός τους”, υπογράμμισε, προσθέτοντας πως “η κατάσταση είναι τρομακτική, έχουμε απεγνωσμένα ανάγκη από βροχή”.Ξηρασία σε όλη τη νότια Αφρική

Όπως και η υπόλοιπη νότια Αφρική, η Ζιμπάμπουε βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και καιρό με επεισόδια ξηρασίας τα οποία επιδεινώνει η υπερθέρμανση του πλανήτη, που επηρεάζει την επισιτιστική ασφάλεια του πληθυσμού και της πανίδας.

Το φαινόμενο, ιδιαίτερα σφοδρό αυτήν την χρονιά, επιδεινώνει η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.

Ο ΟΗΕ πρόσφατα υπολόγισε σε 7,7 εκατομμύρια τον αριθμό των ανθρώπων που θα απειληθούν από την πείνα έως τον Ιανουάριο στη Ζιμπάμπουε, ήτοι σχεδόν οι μισός πληθυσμός της χώρας.

Αναζητώντας απεγνωσμένα τροφή, πολλοί ελέφαντες εγκατέλειψαν τα πάρκα τους και εφόρμησαν εναντίον χωριών, όπου προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και έθεσαν σε κίνδυνο τον πληθυσμό. Τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τα τελευταία χρόνια από τις επιθέσεις των μεγάλων θηλαστικών, σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ