Πομπέο: “Έτοιμος ο Τραμπ να επιτεθεί στην Τουρκία αν χρειαστεί”


«Καρότο και μαστίγιο» από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο», δηλώνει όμως το… αλλά είναι αναπόφευκτο.
«Αν απαιτηθεί στρατιωτική δράση, ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να το κάνει» με το μήνυμα να απευθύνεται στον Ερντοάν!

Λήγει την Τρίτη, 22.10.2019, η εκεχειρία διάρκειας 120 ωρών στην Συρία και ο κόσμος κρατά την ανάσα του.

«Προτιμούμε την ειρήνη από τον πόλεμο» δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ωστόσο πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση όμως που απαιτείται κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι «πλήρως προετοιμασμένος» για να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας, αν προκύψει ανάγκη, δήλωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ προτιμούν την ειρήνη από τον πόλεμο.

«Ωστόσο, σε περίπτωση που απαιτείται κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πομπέο, πάντως, δεν αποκάλυψε ποια είναι η κόκκινη γραμμή που θα οδηγούσε σε στρατιωτική δράση εναντίον της Άγκυρας.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιήσει σίγουρα οικονομικές και διπλωματικές δυνάμεις, προτού στραφεί σε στρατιωτική δράση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ