Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Ράικου και Σαμαρά ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου Δημήτρης Τσοβόλας ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι δικαστικοί που είχαν συμμετοχή στην έρευνα της Novartis.
Ζήτησε επίσης υλικό από τις έρευνες του FBI.
Δείτε όλο το υπόμνημα.

Υπόμνημα αίτημα κατέθεσε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής ο συνήγορος του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας με το οποίο μεταξύ άλλων ζητάει την κατ΄αντιπαράσταση της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου με τον κ. Παπαγγελόπουλο καθώς και με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου και του Εφετείου που είχαν συμμετοχή στην έρευνα της Novartis καθώς επίσης και υλικό από τις έρευνες FBI.

Ο κ. Τσοβόλας ερωτηθείς εάν η υπόθεση της κατηγορίας εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου έχει κοινά στοιχεία με το 1989, ανέφερε ότι άλλες εκείνες οι εποχές, όμως διαβάζοντας την δικογραφία διαπίστωσε ότι έχουν ένα κοινό στοιχείο είναι πολιτική δίωξη και στερείται νομικής βάσης και στοιχείων, γι αυτό και ανέλαβε την υπόθεση.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας χθες βράδυ στον Antenna, έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τους συνηγόρους του να καταθέσουν στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, έγγραφο στο οποίο περιέχονται αιτήματα, όπως δικαιούται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποκαλύψει την αλήθεια.

«Για εμένα είναι διττός ο στόχος: και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να αποκαλύψω τους πραγματικούς σκευωρούς και εγκληματίες», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι ζητάει να κληθούν ως μάρτυρες δικαστές και εισαγγελείς που κατά τη διάρκεια της θητείας του ως εισαγγελέας, συνεργάστηκε μαζί τους. «Επειδή το τελευταίο διάστημα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια στο παρασκήνιο, αλλά και στον δημόσιο λόγο, και κάποιοι απειλούν και εκβιάζουν και πιέζουν να εμφανιστεί και άλλος εισαγγελέας, εκτός από την κ. Ράϊκου και τον κ. Αγγελή, ότι δήθεν πιέστηκε από εμένα, θα ζητήσω να είναι μάρτυρες όσοι δικαστές και εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, υπηρέτησαν σε νευραλγικά πόστα. Εισαγγελείς, αντεισαγγελείς, αντιπρόεδροι, προϊστάμενοι Εφετείων, του Πρωτοδικείου, οικονομικοί εισαγγελείς, ανακριτές, επίκουροι ανακριτές. Να κληθούν όλοι να καταθέσουν αν ποτέ δοκίμασα να παρέμβω στο έργο τους. Αυτοί ψάχνουν έναν, εγώ τούς δίνω εκατό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει και κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με την Ελένη Ράικου και τον Ιωάννη Αγγελή, αλλά και με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, «να τον κοιτούν στα μάτια και να τον αντιμετωπίσουν».
Οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ζητούν, επίσης, να διαβιβαστούν στην Επιτροπή και όλες τις δικογραφίες που είναι συναφείς με την υπόθεση.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ