Ραγκούσης κατά Πέτσα: Με διάταγμα του Κ. Μητσοτάκη οι έφοδοι στον… Joker


Και ο «πόλεμος» για τον Joker καλά κρατεί. Μετά την αναφορά του Στέλιου Πέτσα, απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr, ο Γιάννης Ραγκούσης πέρασε στην… αντεπίθεση.

«Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δεν της έκατσε το Joker. Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η αστυνομία κάνει την δουλειά της εφαρμόζοντας τους νόμους. Αν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση είναι κάτι που πρέπει να επανεξεταστεί αυτό είναι ζήτημα της Βουλής» ήταν η απάντηση του Στέλιου Πέτσα, με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και νυν τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να του «απαντά» μέσω Facebook. Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε αλλά δεν του έκατσε ο Joker

Στην ανάρτησή του, ο Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως «ψεύδεται και διαψεύδεται» και ισχυρίζεται ότι οι έφοδοι που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε κινηματογράφους όπου παιζόταν η ταινία Joker βασίστηκαν σε Προεδρικό Διάταγμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1991.

Ο Γιάννης Ραγκούσης κάνει λόγο για πρωτοφανή «απόφαση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στις απαράδεκτες εφόδους της Ελληνικής Αστυνομίας στους κινηματογράφους για να προσαγάγει ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker», η οποία, όπως λέει, «βασίστηκε σε προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πρόκειται για το άρθρο 97 του προεδρικού διατάγματος 141 του 1991 που σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 9 του μεταξικού νόμου 445/1937, ρυθμίζουν τις αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας στα θέματα περί απαγόρευσης εισόδου ανηλίκων σε ακατάλληλα θεάματα».

«Είναι διατάξεις που καμία κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να ενεργοποιήσει τα τελευταία χρόνια» συνεχίζει και κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αυτή την αλήθεια (…) προσπάθησαν να κρύψουν με τις ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν νόμου Ραγκούση του 2010».

Σκληραίνοντας το ύφος του, ο Γιάννης Ραγκούσης συνεχίζει την ανάρτησή του γράφοντας «ενεργοποίησαν το προεδρικό διάταγμα Μητσοτάκη του 1991 σε συνδυασμό με τον μεταξικό νόμο, απολύτως συνειδητά και στο πλαίσιο του ακραία δεξιού δόγματος της αστυνομικοποίησης της πολιτικής τους. Στο πλαίσιο αυτού του γενικευμένου δόγματος έκαναν τις πρωτοφανείς εφόδους στους κινηματογράφους.

Επειδή, όμως, είναι θρασύδειλοι, μόλις αντιλήφθηκαν την κοινωνική αντίδραση κατέφυγαν στις γνωστές τους μεθόδους. Τις γκαιμπελικές μεθόδους αποπροσανατολισμού, μέσω διασποράς fake news από τα γνωστά εκτελεστικά τους όργανα στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση».

Και καταλήγει: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας με τις σημερινές του δηλώσεις επιβεβαίωσε κι επίσημα πως αυτό το σύστημα παραπληροφόρησης έχει την έδρα του στο Μαξίμου. Είναι λοιπόν και ακραία δεξιοί και θρασύδειλοι και ψεύτες».

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ