Έρευνα αποδεικνύει ότι οι πατεράδες καθορίζουν τις καλές διατροφικές συνήθειες των παιδιών


Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών.

Στο κομμάτι του φαγητού όμως, τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα. Πολλές φορές το παιδί μας αρνείται πεισματικά να φάει το φαγητό που του δίνουμε και εμείς καλούμαστε να σκαρφιστούμε κάθε είδους κόλπο για να το πείσουμε. Υπάρχει όμως ένα εργαλείο στο σπίτι το οποίο σύμφωνα με νέα έρευνα, είναι άκρως αποτελεσματικό και λέγεται «μπαμπάς»!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν μία οικογένεια κάθεται για φαγητό, το φαγητό που τρώει ο μπαμπάς και γενικά οι διατροφικές συνήθειες του μπαμπά, είναι αυτές που επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

Το παραπάνω συμπέρασμα εντοπίστηκε σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Guelph στο Οντάριο πριν από δύο χρόνια. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 3.000 οικογένειες για πάνω από 10 μέχρι 20 χρόνια.

Άλλο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι ενώ οι μαμάδες φαίνεται να φροντίζουν περισσότερο για την υγιεινή και σωστή διατροφή των παιδιών τους, οι μπαμπάδες είναι αυτοί που φροντίζουν περισσότερο να τρέφονται σωστά και οι ίδιοι, συνεπώς λειτουργούν και σαν πρότυπα για τα παιδιά.

Πηγή: Mothersblog.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ