Λαμία: 67χρονος έδωσε ζωή με το θάνατό του

Μεγάλη κινητοποίηση από το ΓΝ Λαμίας για τη δωρεά οργάνων από ασθενή που κατέστη εγκεφαλικά νεκρός.

Για μία ακόμη φορά το Νοσοκομείο Λαμίας μετατράπηκε σε «γέφυρα ζωής» για συνανθρώπους μας, μετά τη δωρεά οργάνων 67χρονου από περιοχή της Λοκρίδας, που κατέληξε, ύστερα από σοβαρό ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η οικογένειά του βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για τη γενναία και ύψιστης σημασίας απόφαση, να προσφέρει όσα βασικά όργανα ήταν δυνατόν για να δώσουν μια «δεύτερη ευκαιρία» σε συνανθρώπους τους.

Αυτά τα «δώρα ζωής», μετά τις ενέργειες των αρμόδιων αρχών αναμένεται να δοθούν σε συμβατούς δότες.

Η «γέφυρα ζωής» στήθηκε στις 2:00′ τα ξημερώματα της Τρίτης (22/10) μαζί με τη μεταμοσχευτική ομάδα του Λαϊκού Νοσοκομείου που έλαβε το ήπαρ και τους δύο νεφρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λήπτες είναι από Ελλάδα. Η συντονίστρια της υπίθεσης κατέθεσε την αισιοδοξία της και εξέφρασε την ευχή της για την επιτυχή κατάληξη και των τριών μεταμοσχεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΕΘ Λαμίας σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες κλινικές του ΓΝ Λαμίας, κατατάσσεται ως 1η ΜΕΘ περιφερειακά σε μεταμοσχεύσεις προκαλώντας τις ευχαριστίες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και κυρίως την ευγνωμοσύνη των ευεργετηθέντων πασχόντων.

Για τη σημαντική αυτή ενέργεια ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης αναφέρει τα εξής: «Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε για μια ακόμη φορά σε αυτή την μοναδική προσφορά ζωής και ανθρωπιάς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού, του Ακτινολογικού τμήματος αλλά και το ΕΚΑΒ που συμμετείχε και βοήθησε σε αυτή την δύσκολη διαδικασία, η οποία διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τις 22-10-2019.

Πάνω από όλα, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στη οικογένεια του εκλιπόντος δωρητή, που παρά την φόρτιση και θλίψη έδωσαν την συναίνεσή τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν έτσι την απώλεια τους σε δώρο ζωής. Ας αποτελέσουν παράδειγμα και πρότυπο για όλους».

Πηγή: lamiareport.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here