Ινδονησία: Έκανε υπουργό Άμυνας τον… αντίπαλό του στις εκλογές.

Σε μια… όχι και πολύ συνηθισμένη κίνηση για τα πολιτικά δεδομένα προχώρησε ο πρόεδρος της Ινδονησίας. Ο Τζόκο Ουιντόντο, ο οποίος αρχίζει τη δεύτερη θητεία του, ονόμασε σήμερα νέο υπουργό Άμυνας τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, τον στρατηγό ε.α. Πραμπόβο Σουμπιάντο!

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο αντίπαλος του προέδρου τον είχε κατηγορήσει για «συστηματική» και «μαζική» νοθεία. Στις ταραχές που ξέσπασαν αφότου ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ινδονησία σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι.

Έκτοτε όμως οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι εμφανίστηκαν μαζί επανειλημμένα.

«Θα ήταν μια μαύρη ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα» στην Ινδονησία εάν ονομαζόταν υπουργός ο Σουμπιάντο, είχε τονίσει τη Δευτέρα ο Οσμάν Χαμίντ, διευθυντής του παραρτήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Αμνηστία στη χώρα της Ασίας, πριν γίνει γνωστός ο διορισμός.

Τον Σουμπιάντο, άλλοτε γαμπρό του ινδονήσιου δικτάτορα Σουχάρτο (που κράτησε την εξουσία από το 1967 ως το 1998), βαρύνουν κυρίως υποψίες ότι έδωσε διαταγές να απαχθούν και να «εξαφανιστούν» πολλοί διαδηλωτές που απαιτούσαν εκδημοκρατισμό κατά τη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων που εντέλει οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος το 1998. Δεν του απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ