Παναθηναϊκός: Αναχώρησαν για Ρωσία οι “πράσινοι”. Ουάιλι: “Μη μας πιάσει πανικός”


Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για την Αγία Πετρούπολη όπου αύριο (24/10, 20:00) θα αντιμετωπίσει τη Ζενίτ για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε τι δήλωσαν ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Τζέικομπ Ουάιλι.

Κρίσιμο ματς είναι το αυριανό για τον Παναθηναϊκό, που θέλει κόντρα Ζενίτ στη Ρωσία, να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από τη Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης, δήλωσε πως σέβεται τον αντίπαλο και υπολογίζει ιδιαίτερα τη δυνατή front line των Ρώσων αλλά υπάρχουν πράγματα που η ομάδα του μπορεί να εκμεταλλευτεί και να φύγει νικήτρια. Οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη

«Αυτή την περίοδο καμία ομάδα ακόμη δεν είναι έτοιμη. Στον αγώνα με τη Βιλερμπάν “πληρώσαμε” την άμυνα στο ένας εναντίον ενός, ενώ με την Αρμάνι ήταν κάτι διαφορετικό. Οι αντίπαλοί μας έβαλαν κάποια πολύ μεγάλα σουτ για εκτός έδρας ματς, ενώ εμείς είχαμε πίεση και 3 στα 20 σουτ τριών πόντων. Αυτά ήταν τα δύο μεγάλα κεφάλαια, επιμέρους λεπτομέρειες μπορούμε να βρούμε χιλιάδες».

Αναφορικά με την αυριανή αντίπαλο του Παναθηναϊκού τόνισε: «Η Ζενίτ είναι μια καλή και δυνατή ομάδα. Διαθέτει έμπειρους παίκτες και χρησιμοποιεί ορισμένα plays πάρα πολύ καλά καθώς και διαφορετικά σχήματα. Από την άλλη, όμως, και εμείς έχουμε κάποια πράγματα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε απέναντί τους. Διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα και έχουμε μεγάλο σεβασμό απέναντί της».

Προσέθεσε πάντως πως: «Ειδικά στις θέσεις “3”, ”4” και ”5” διαθέτει παίκτες που παίζουν δυνατά και τους αρέσει το physical game. Θεωρώ πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο το κατά πόσο θα αντιμετωπίσουμε αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού τους.

Επίσης, έχει και μεγάλα κορμιά στη θέση “5” αλλά και εμείς θα έχουμε μαζί μας και τον Ίαν, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο πριν κάποιες μέρες. Οπότε θα αντιπαρατάξουμε και εμείς άλλη μία λύση με παίκτη που διαθέτει την ίδια σωματοδομή και ταιριάζει απέναντί τους».

Aπό πλευράς παικτών, ο Τζέικομπο Ουάιλι, δήλωσε πως η ομάδα του τριφυλλιού δεν πρέπει να πανικοβληθεί από τις δύο σερί ήττες και πρέπει να μπει με συγκέντρωση στο ματς εκμεταλλευόμενη την ταχύτητά και την ευελιξία της.Οι δηλώσεις του Τζέικομπ Ουάιλι

Ο ψηλός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τόνισε αρχικά κατά την αναχώρηση της αποστολής: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα τέσσερα δεκάλεπτα του αγώνα και ειδικά στο τελευταίο. Χάσαμε δύο πραγματικά πολύ κλειστά παιχνίδια, θεωρώ όμως πως δεν χρειάζεται πανικός. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι» και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς, χάσαμε δύο αγώνες με τον ίδιο τρόπο και αυτό είναι σκληρό. Για εμάς ήταν δύο εμπειρίες από τις οποίες θα πρέπει να διδαχτούμε για να μην επαναληφθούν. Πρέπει να μάθουμε από τον τρόπο με τον οποίο χάσαμε τα δύο αυτά παιχνίδια απέναντι σε Βιλερμπάν και Αρμάνι προκειμένου να μην ξαναγίνει στο μέλλον».

Σε ό,τι αφορά τους Αγιόν και Άιβερσον, οι οποίοι αποτελούν τα… βαριά χαρτιά της ρωσικής ομάδας κάτω από το καλάθι, ο Αμερικάνος σέντερ σημείωσε πως: «Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι είμαστε πιο γρήγοροι και πιο ευέλικτοι από αυτούς και να τρέξουμε γρήγορα το παρκέ. Σε ό,τι αφορά την άμυνα, απαιτείται ομαδική δουλειά ώστε να αντιμετωπίσουμε τη δύναμή τους κάτω από το καλάθι. Και οι πέντε θα πρέπει να παίξουμε δυνατά στην άμυνα και να πάμε όλοι στο ριμπάουντ».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ