#Neversettle είναι η δική μας υπεύθυνη δράση για έναν καλύτερο κόσμο

Εσύ γνωρίζεις ότι πλαστικό, ίσο με ένα φορτηγό, αφήνεται κάθε λεπτό στις θάλασσές μας ή ότι, μέχρι το 2025, για 1,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το νερό θα είναι δυσεύρετο; Γνωρίζεις μήπως ότι περίπου 620 εκατομμύρια νέοι και νέες δεν έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση ή ότι το χάσμα αμοιβών, ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες, χρειάζεται περίπου 217 χρόνια για να καλυφθεί; Αυτό δεν είναι το μέλλον που θέλουμε.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να αδιαφορούμε ή μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Για εμάς, δεν αρκεί να φτιάχνουμε αναψυκτικά, επιλέγουμε να κάνουμε τη διαφορά!

Η Coca-Cola, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που της αναλογεί, απέναντι στους ανθρώπους και στις κοινωνίες, ξεκίνησε μία παγκόσμια καμπάνια, μοναδική στην ιστορία της, με στόχο να γίνουμε πρώτα απ’ όλα εμείς μέρος της λύσης. Θέλουμε όμως ταυτόχρονα να εμπνεύσουμε ένα κίνημα που θα αφήσει στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο, βιώσιμο κόσμο.

#NeverSettle σημαίνει ότι, όσο εσύ διαβάζεις αυτό το κείμενο, εμείς συνεχίζουμε.

Η καμπάνια-που έχει ήδη ξεκινήσει και στην Ελλάδα- στηρίζεται έμπρακτα από προγράμματα που στοχεύουν να κάνουν τη διαφορά, σε τρεις πυλώνες:

AΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Δίνουμε στο πλαστικό μία δεύτερη ζωή.

Με όραμα μας «Ένα Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», θέτουμε φιλόδοξους, αλλά εφικτούς παγκόσμιους στόχους:

  • Να παράγουμε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, έως το 2025,
  • Να αυξήσουμε τη χρήση ανακυκλωμένου υλικού στα μπουκάλια μας, κατά50%. μέχρι το 2030,
  • Να ανακυκλώνουμε ένα μπουκάλι ή ένα κουτάκι-ανεξάρτητα αν είναι δικά μας αναψυκτικά ή άλλης εταιρείας- για κάθε ένα που πουλάμε, έως το 2030.

Η ευθύνη αυτή μάς ακολουθεί και στην Ελλάδα. Με οδηγό, το «Zero Waste Future», την πλατφόρμα κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας μας που ξεκίνησε πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη, το 2018, με σκοπό να γίνει η πρώτη πόλη μηδενικών απορριμμάτων, και επεκτάθηκε φέτος και σε άλλους τομείς, φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τη στάση των Ελλήνων απέναντι στα απορρίμματα.

Μέσα στα δύο πρώτα χρόνια του προγράμματος, περισσότεροι από 250.000 πολίτες ενημερώθηκαν, 370 τόνοι υλικών συλλέχθηκαν και περίπου 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας εκτέθηκαν συνολικά στα μηνύματα, σε όλη την Ελλάδα. Φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του «Zero Waste Beaches», τοποθετήσαμε κάδους ανακύκλωσης σε 9 ελληνικές παραλίες, ενώ πραγματοποιήσαμε οργανωμένους καθαρισμούς παραλιών, συλλέγοντας συνολικά 145 τόνους απορριμμάτων. Το πλαστικό μπορεί να μετατραπεί σε ο,τιδήποτε θέλουμε, αρκεί να μην το πετάμε, Αρκεί να ανακυκλώνουμε, πιο πολύ, πιο συχνά.

ΝΕΡΟ: Κάθε σταγόνα μετράει.

Η πρόσβαση σε νερό πόσιμο και ασφαλές είναι καθοριστική για τη ζωή, για τη φύση αλλά και για τη δική μας δουλειά. Γι’ αυτό προτεραιότητά μας είναι η προστασία των παγκοσμίων αποθεμάτων και η προσπάθεια να κάνουμε προσιτό το πολύτιμο αυτό αγαθό σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Ήδη, από το 2015, έχουμε καταφέρει να επιστρέφουμε κάθε σταγόνα νερού που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή των δικών μας προϊόντων. Στην Ευρώπη, μόνο το 2018, επιστρέφουμε νερό ίσο με 19,000 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων, κάθε χρόνο, ξεπερνώντας κατά 181% το νερό που χρησιμοποιήσαμε!

Στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», σε περίπου 10 χρόνια, υλοποιήσαμε περισσότερα από 100 έργα συλλογής βρόχινου νερού, ανακύκλωσης υδάτινων αποβλήτων και προγράμματα επάρκειας νερού, σε 33 ελληνικά νησιά, που έχουν ωφελήσει περισσότερους από 280.000 συμπολίτες μας, ενώ συλλέγονται 630 εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως.

ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: Λιγότερα εμπόδια, περισσότερη πρόοδος

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε εκατομμύρια ανθρώπους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους. Μπορούμε να εξαλείψουμε τις διακρίσεις μεταξύ των φύλων.

Μέσω των παγκόσμιων πρωτοβουλιών μας, στοχεύουμε στη στήριξη και ενδυνάμωση 5 εκατομμυρίων γυναικών ώστε να αναδείξουν τις δυνατότητές τους, μέχρι το 2020. Μέχρι σήμερα, έχουμε βοηθήσει περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια γυναίκες να αντιμετωπίσουν τις κύριες προκλήσεις που τις εμποδίζουν να προχωρήσουν, ενώ στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα «Counting Stars» έχουμε υποστηρίξει, το 2017-2018, περισσότερες από 3,000 γυναίκες, σε 6 πόλεις της Ελλάδας.

Παράλληλα, με τα προγράμματα «Youth Empowered» και «Regeneration», θέλουμε να βοηθήσουμε 1 εκατομμύριο νέους και νέες, μέχρι το 2025, να έχουν πρόσβαση σε προγράμματα πρακτικής άσκησης και mentoring, σε όλη την Ελλάδα.

Ο δρόμος που έχουμε επιλέξει δεν είναι ο πιο εύκολος, είναι όμως ο σωστός. Στην πορεία μας αυτή, έχουμε κάνει πολλά. Χρειάζεται όμως να κάνουμε περισσότερα.

Τώρα είναι ο καιρός να φανούμε πιο ισχυροί και από την ισχυρότερη δικαιολογία μας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά! Γίνε και εσύ μέρος της λύσης! www.coca-cola.gr/neversettle


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ