Γκουτέρες: Μαζί ας δώσουμε ώθηση στην ευημερία των λαών

Η 24η Οκτωβρίου είναι η ημέρα των Ηνωμένων Εθνών και ο Γενικός Γραμματέας του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες έστειλε το δικό του μήνυμα. «Ας δώσουμε ώθηση στην ευημερία των λαών», ανέφερε μεταξύ των άλλων.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες στέκεται στον αγώνα του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης και την προσφορά του σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις.

Οπως αναφέρει ο ΓΓ του οργανισμού, η «Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζει τα διαχρονικά ιδανικά του Χάρτη που υιοθετήθηκε αυτήν την ημερομηνία, πριν από 74 χρόνια. «Μέσα στην παγκόσμια φουρτουνιασμένη θάλασσα» ο Χάρτης παραμένει η κοινή μας ηθική άγκυρα σημειώνει ο κ. Γκουτέρες ο οποίος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του ΟΗΕ «για μία δίκαιη παγκοσμιοποίηση και για θαρραλέα δράση για το κλίμα».

Μιλώντας, τέλος, στην 75η επέτειο της Ημέρας των ΗΕ, το 2020, υπογραμμίζει ότι «Αυτό το ορόσημο είναι μια κρίσιμη στιγμή για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας μαζί» και καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να συμμετάσχουν στη συζήτηση: «Μαζί, ας δώσουμε ώθηση στην ευημερία των λαών του κόσμου» καταλήγει στο μήνυμά του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ