Έσεξ: 31 άνδρες και οκτώ γυναίκες οι νεκροί στη νταλίκα του θανάτου


Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση με τους 39 νεκρούς μετανάστες στο Έσεξ.
31 άνδρες και οκτώ γυναίκες τα θύματα, ανάμεσά τους ένας ανήλικος.
Δεν αποκλείεται να τους μετέφεραν στη Βρετανία για να δουλέψουν σε οίκους ανοχής, εστιατόρια και κέντρα αισθητικής.
Νέα δεδομένα για τον 25χρονο οδηγό της νταλίκας: Εκείνος ειδοποίησε την αστυνομία όταν άνοιξε το κοντέινερ και αντίκρισε τους νεκρούς.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα για ανθρωποκτονία από τις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005.

31 άνδρες και 8 γυναίκες είναι οι 39 νεκροί που βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ ψυγείο που μετέφερε νταλίκα στο Έσεξ της Βρετανίας. Την πληροφορία πως τα θύματα της αδιανόητης τραγωδίας ήταν Κινέζοι μετανάστες μετέδωσε αρχικά το βρετανικό ITV News και επιβεβαίωσε η βρετανική αστυνομία.

Από πλευράς Κίνας, επίσημη επιβεβαίωση δεν υπάρχει ακόμα. Σύμφωνα με την Global Times, επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η πρεσβεία της Κίνας στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τη βρετανική αστυνομία, ενώ σε άλλο post αναφέρεται πως το Πεκίνο προσπαθεί να επιβεβαίωση την ταυτότητα των θυμάτων.

Η μακάβρια ανακάλυψη, που έχει σοκάρει τη Βρετανία, έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (23.10.2019) όταν στο κοντέινερ νταλίκας που ήταν παρκαρισμένο στο βιομηχανικό πάρκο Γκρέις στο Έσεξ, περίπου 32 χλμ, ανατολικά του Λονδίνου, βρέθηκαν τα 39 πτώματα.

Διασώστες και αστυνομικοί εντόπισαν τα πτώματα 38 ενηλίκων και ενός εφήβου νωρίς χθες Τετάρτη σε κοντέινερ φορτηγού σε βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, περίπου 32 χλμ. ανατολικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί πως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι 39 Κινέζοι μετανάστες ήταν θύματα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων. Δεν αποκλείεται να προορίζονταν ως σύγχρονοι σκλάβοι, με τους διακινητές να τους μετέφεραν στη Βρετανία για να τους βάλουν να δουλέψουν σε εστιατόρια, ινστιτούτα μασάζ ή αισθητικής ή ακόμα και σε οίκους ανοχής!

Click4more: Τους άφησαν να πεθάνουν αβοήθητοι – Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία με τους 39 νεκρούς

Οι αρχές υποπτεύονται πως το κύκλωμα που τους μετέφερε στη Βρετανία δεν αποκλείεται να δρα στη Βόρεια Ιρλανδία και να έχει διασυνδέσεις με τη Βάρνα της Βουλγαρίας, απ’ όπου είχε ξεκινήσει η νταλίκα – φέρετρο των 39 ψυχών. Γι’ αυτό και ήδη έχουν γίνει έφοδοι σε τρία σπίτια, καθώς επίσης και στο σπίτι του 25χρονου οδηγού της νταλίκας Μο Ρόμπινσον, που κατάγεται από τη Βόρεια Ιρλανδία και ο οποίος κρατείται από την πρώτη στιγμή και ανακρίνεται.

Τα 39 θύματα ταξίδεψαν σχεδόν 8.500 χιλιόμετρα (5.000 μίλια) από την Κίνα έως τη Βρετανία. Δεν είναι γνωστό πότε αναγκάστηκαν να μπουν στο κοντέινερ ψυγείο όπου βρέθηκαν νεκροί. Εκτιμάται πως βρίσκονταν εκεί τουλάχιστον 15 ώρες. Αλλά πιθανότερα, ο χρόνος είναι μεγαλύτερος. Εκτιμάται πως πέθαναν από το κρύο, αφού η θερμοκρασία στο κοντέινερ ψυγείο (όταν ήταν σε λειτουργία) έφτανε στους -25 βαθμούς! Ο θάνατός τους ήταν μαρτυρικός και βασανιστικός.Νέες αποκαλύψεις για τον οδηγό

Το κοντέινερ είχε ξεκινήσει από τη Βουλγαρία. Έφτασε στο Πέρφλιτ του Έσεξ, στη νότια Αγγλία, προερχόμενο από το βελγικό λιμάνι Ζεεμπρούγκε.

Η κόκκινη καμπίνα φέρεται πως προερχόταν από την Ιρλανδία. Είχε το σήμα «Ιρλανδία» (Ireland) στο παρμπρίζ μαζί με το μήνυμα «Το απόλυτο όνειρο» (The Ultimate Dream).

Ήταν 01:40 τα ξημερώματα της Τετάρτης, σχεδόν μια ώρα αφού η νταλίκα έφτασε στο Έσεξ, όταν έγινε η μακάβρια ανακάλυψη. Από την πρώτη στιγμή, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τον 25χρονο οδηγό ως ύποπτο για φόνο. Αλλά ίσως τα πράγματα δεν είναι έτσι. ΈσεξΈσεξ

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η αστυνομία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της και στο αν τελικά ο Μο Ρόμπινσον γνώριζε, όταν ξεκίνησε από το Πέρφλιτ, ότι στο κοντέινερ ψυγείο βρίσκονταν παγωμένοι μέχρι θανάτου 39 άνθρωποι. Ο 25χρονος φέρεται να έβαλε σε λειτουργία την ψύξη στο κοντέινερ 20 λεπτά πριν ανοίξει τις πόρτες του και δει τα πτώματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ήταν εκείνος ο άνθρωπος που ειδοποίησε το Κέντρο ασθενοφόρων.

«Ο Μο είναι από καλή οικογένεια. Σας το λέω δεν θα ήξερε ότι οι άνθρωποι ήταν εκεί. Προφανώς πάρκαρε στο βιομηχανικό πάρκο στο Έσεξ και πήγε να πάρει χαρτιά από το εσωτερικό της πόρτας. Όταν άνοιξε το κοντέινερ και είδε τους νεκρούς, θα τρομοκρατήθηκε, κάλεσε την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία. Άκουσα ότι η θερμοκρασία στο κοντέινερ ήταν στους -25 βαθμούς και τα πτώματα είχαν παγώσει και οι άνθρωποι ήταν νεκροί για αρκετές ώρες», είπε φίλος του 25χρονου οδηγού στο Mail Online.

Η νταλίκα του θανάτου στο Έσεξ μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο στο γειτονικό Τίλμπουρι Ντοκς όπου θα διεξαχθεί περαιτέρω εγκληματολογική εργασία.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία ανέφερε πως βοηθήσει τις έρευνες και εργάζεται προκειμένου να «εντοπίσει επειγόντως και να λάβει δράση εναντίον οποιωνδήποτε ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που έχουν παίξει έναν ρόλο στην πρόκληση των θανάτων αυτών».

Ο Σον Σόιερ, εθνικός εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας για την εμπορία ανθρώπων, δήλωσε πως χιλιάδες άνθρωποι επιδιώκουν να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και η αστυνομία καταφέρνει να διασώσει πολλά από τα θύματα των διακινητών, η Βρετανία θεωρείται από το οργανωμένο έγκλημα ένας ενδεχόμενος εύκολος στόχος για τους διακινητές.

«Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο σε φρούριο. Πρέπει να δεχθούμε ότι έχουμε διαπερατά σύνορα», δήλωσε ο Σόιερ στο ραδιόφωνο του BBC.Δεν είναι η πρώτη φορά…

Για χρόνια, παράτυποι μετανάστες επιχειρούν να φθάσουν στη Βρετανία κρυμμένοι στο πίσω μέρος φορτηγών, προερχόμενοι συχνά από την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

Στη μεγαλύτερη τραγωδία με παράτυπους μετανάστες στη Βρετανία, τα πτώματα 58 Κινέζων βρέθηκαν στοιβαγμένα σε ένα φορτηγό που μετέφερε ντομάτες στο νότιο λιμάνι Ντόβερ το 2000. Το φορτηγό είχε ξεκινήσει (όπως και η νταλίκα στο Έσεξ) το ταξίδι του από τη Ζεεμπρούγκε.

Υπάρχει όμως κι άλλη μια τραγωδία, όχι στη Βρετανία, αλλά στην Αυστρία. 71 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε φορτηγό ψυγείο σε εθνική οδό της Αυστρίας στις 27 Αυγούστου του 2015. Ανάμεσα στα θύματα ήταν 59 άνδρες, 8 γυναίκες και 4 παιδιά, πολίτες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Με πληροφορίες και από Daily Mail

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ