Ερντογάν: ‘Εχουμε 4.000.000 μετανάστες κι αυτοί γκρινιάζουν για 100

Ο Ερντογάν, απέρριψε την κριτική της διεθνούς κοινότητας για την εισβολή στη βόρεια Συρία, ενώ κατηγόρησε την Ε.Ε. για υποκρισία στο μεταναστευτικό.

Η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με τους Κούρδους αδερφούς, αλλά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, διαμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία με τη Ρωσία για τη νέα κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία.

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, από το βήμα εκδήλωσης στην Άγκυρα, αναφέρθηκε στην τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», απορρίπτοντας την κριτική της διεθνούς κοινότητας.

«Από την αρχή της συριακής κρίσης, ενώ αγκαλιάσαμε τους πρόσφυγες, προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για «υποκρισία» ως προς το μεταναστευτικό.

«Όταν 100 άνθρωποι φθάνουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα, μας παίρνουν τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες. Αλλά εδώ υπάρχουν 4 εκατομμύρια» έσπευσε να προσθέσει ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Cyprus Times, που επικαλείται τη «Hurriyet».

Και συνέχισε: «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν στη Συρία απειλούν άμεσα την Τουρκία. Επιλέξαμε τη στρατιωτική λύση ως την τελευταία επιλογή».

Τόνισε δε, ότι δεν η Τουρκία δεν μπορεί να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, όταν «οι διεθνείς ηγέτες κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους τρομοκράτες».

Την ώρα που μιλούσε ο Ερντογάν, η Άγκυρα επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι αντιμετωπίζουν τον διοικητή των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ως ένα “νόμιμο πολιτικό πρόσωπο” υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη ένταση με την Ουάσινγκτον.

Κι αυτό γιατί Αμερικανοί Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί γερουσιαστές κάλεσαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να χορηγήσει γρήγορα θεώρηση διαβατηρίου στον διοικητή, στρατηγό Μαζλούμ Κομπάνι, ώστε να μπορέσει να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία.

Η Άγκυρα θεωρεί τον Μαζλούμ τρομοκράτη που έχει στενή σχέση με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), το οποίο κάνει επί δεκαετίες ένοπλο αγώνα στην Τουρκία.

“Ανησυχούμε βαθύτατα με τη μεταχείριση του Μαζλούμ… Αυτό το πρόσωπο είναι ανώτερο ηγετικό στέλεχος του ΡΚΚ, που οι ΗΠΑ και άλλοι θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση, και ένας φυγόδικος“, δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Σε βάρος του εκκρεμεί κόκκινο σήμα της Interpol. Ο Μαζλούμ καταζητείται για πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν στόχο τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, στρατό του ΝΑΤΟ όπως και αμάχους”, είπε ο Αλτούν στο πρακτορείο Reuters.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here