“Αλαλούμ” με την πρόταση της ΝΔ για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας


«Αλαλούμ»… με την τελική διατύπωση της ΝΔ σχετικά με την πρότασή της στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος για το πώς θα εκλέγεται ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Βουλή ώστε ένα αδιέξοδο εκλογής του να οδηξγεί στην διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Ο εισηγητής της ΝΔ κατέθεσε αρχικά πρόταση για 4 διαδοχικές ψηφοφορίες, η πρώτη και η δεύτερη θα απαιτεί την έγκριση 200 βουλευτών, η τρίτη την υπερψήφιση της από 180 βουλευτές, η τέταρτη από 151, και σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες, να εκλέγεται από σχετική πλειοψηφία.

Ωστόσο ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που ήταν παρών στη συνεδρίαση της Επιτροπής μίλησε για εκλογή του ΠτΔ , όπου στην τελευταία ψηφοφορία θα απαιτούνται 151 ψήφοι, δηλαδή… κάτι άλλο από αυτό που είπε ο εισηγητής της ΝΔ.

Οι δύο αναφορές προκάλεσαν «βραχυκύκλωμα» όπως ήταν φυσικό. Ο ειδικός εισηγητής της ΝΔ Ιωάννης Μπούγας αποσαφήνισε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι η πρόταση της ΚΟ της ΝΔ είναι να γίνονται 5 ψηφοφορίες, οι δύο πρώτες με 200 ψήφους, η τρίτη με 180, η τέταρτη με 151, και ένα πάλι δεν έχει εκλεγεί ο Πρόεδρος, θα πηγαίνουμε σε 5η ψηφοφορία όπου θα απαιτείται απλά πλειοψηφία.

Ο κ. Γεραπετρίτης, λίγο αργότερα επισκέφτηκε και αυτός την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών όπου ανέφερε ότι δεν γνώριζε τις προτάσεις της ΚΟ της ΝΔ και δήλωσε πως ακόμα είναι σε συνεννόηση με όλους τους εισηγητές των κομμάτων για την τελική διαμόρφωση της πρόταση λέγοντας ότι μπορεί σε αυτή την διαδικασία και να ξεφύγει κάτι…

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ