Η Μπούτινα που κρατείται στις ΗΠΑ για κατασκοπεία επιστρέφει στη Ρωσία


Τον δρόμο της επιστροφής παίρνει η Μαρία Μπούτινα. Η Ρωσίδα που κατηγορείται για κατασκοπεία επιστρέφει αύριο Σάββατο (26.10.2019) στην πατρίδα της.

Στη Μόσχα αναμένεται να γυρίσει αύριο Σάββατο η Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα, η οποία βρίσκεται σε φυλακή των ΗΠΑ μετά την καταδίκη της τον Απρίλιο ότι δρούσε ως πράκτορας ξένης χώρας. Την είδηση αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στον επίσημο λογαριασμό του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

“Στις 25 Οκτωβρίου η Μαρία θα μεταφερθεί από την ομοσπονδιακή φυλακή στο Ταλαχάσι στην Φλόριντα στο κέντρο μεταναστών στο Μαϊάμι από όπου θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Μόσχα την ίδια ημέρα. Η άφιξή της αναμένεται το πρωί της 26ης Οκτωβρίου”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μπούτινα, η οποία κατηγορείτο για “συνωμοσία” με σκοπό “την προώθηση των συμφερόντων της Ρωσίας” στις ΗΠΑ, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018. Τον Απρίλιο φέτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών αφού παραδέχτηκε την ενοχή της για συνωμοσία με έναν Ρώσο αξιωματούχο για να διεισδύσει σε οργάνωση υπέρ της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ και να επηρεάσει Αμερικανούς συντηρητικούς ακτιβιστές και Ρεπουμπλικάνους.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ