Google για συγγενικά δικαιώματα: Θα απαντήσουμε ευχαρίστως σε ερωτήσεις της Αρχής Ανταγωνισμού


Απάντηση για το θέμα που έχει ανακύψει στην Γαλλία ως προς τα συγγενικά δικαιώματα δίνει με ανακοίνωσή της η Google.

Όπως αναφέρει, σχετικά με τη θέση του Γαλλικού Τύπου ως προς τα συγγενικά δικαιώματα, εκπρόσωπος της Google τόνισε:

«Σήμερα, οι εκδότες έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ σχετικά με το πώς εμφανίζεται το περιεχόμενό τους στο Google. Ανεξάρτητα από τις επιλογές που κάνουν, εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν από το Search ούτε αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε τη συνάφεια μιας σελίδας. Ο νόμος δεν υποχρεώνει πληρωμή για τους συνδέσμους (links) που εμφανίζονται, ενώ ήδη οι ευρωπαίοι εκδότες αποκομίζουν σημαντική αξία, μέσω των 8 δισεκατομμυρίων επισκέψεων που δέχονται κάθε μήνα από άτομα τα οποία πραγματοποιούν αναζητήσεις στο Google. Φυσικά, θα απαντήσουμε ευχαρίστως σε τυχόν ερωτήσεις της Αρχής Ανταγωνισμού».

Υπενθυμίζεται ότι ο γαλλικός Τύπος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της Google, την οποία και κατηγορεί ότι παραβιάζει τα συγγενικά δικαιώματα, τον νέο μηχανισμό που τέθηκε σε ισχύ σήμερα με στόχο την καλύτερη κατανομή των εσόδων από την ψηφιακή τεχνολογία.

Η κατάθεση της ομαδικής προσφυγής ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Ζαν-Μισέλ Μπελέ, ιδιοκτήτη της La Dépêche du Midi και προέδρου της Ένωσης Τύπου Γενικής Ενημέρωσης (Alliance de la presse d’information générale), η οποία ιδρύθηκε το 2018 για να υπερασπισθεί τα δικαιώματα του Τύπου απέναντι στους κολοσσούς του Διαδικτύου. Στην Ένωση συμμετέχουν 305 έντυπα εθνικής, τοπικής και εβδομαδιαίας κυκλοφορίας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ