Πακιστάν: Εκτός φυλακής για λόγους υγείας ο πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ


Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ για λόγους υγείας, όπως αποφάσισε δικαστήριο της χώρας.

Ο Ναουάζ Σαρίφ, 69 ετών, διατέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός του Πακιστάν και εκτίει επταετή ποινή φυλάκισης αφού κρίθηκε ένοχος για διαφθορά από δικαστήριο πέρυσι. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας πως είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε από το κελί του στη φυλακή σε νοσοκομείο στην πόλη Λαχόρη τη Δευτέρα και το κόμμα του εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του.

«Ζητήσαμε την αποφυλάκισή του με εγγύηση λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του και επειδή χρειάζεται καλύτερη θεραπεία. Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημά μας και αποφάσισε αποφυλάκιση με εγγύηση», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του, ο Αζάμ Ναζίρ Ταράρ, μετά τη σημερινή απόφαση στη Λαχόρη.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της επαρχίας Πουντζάμπ, Γιασμίν Ρασίν, δήλωσε πως ο Σαρίφ φέρεται να πάσχει από μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος και πως η κατάστασή του είναι σταθερή. Η κυβέρνηση στο Πακιστάν είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα πως ο Σαρίφ έχει χαμηλό επίπεδο αιμοπεταλίων στο αίμα, ίσως λόγω της λήψης κάποιου φαρμάκου.

Το κόμμα του Σαρίφ και κυριότερο αντιπολιτευτικό κόμμα στο Πακιστάν, Πακιστανική Μουσουλμανική Ένωση (Ναουάζ) κατηγόρησε τις αρχές ότι στοχοποιούν τον πρώην πρωθυπουργό και την οικογένειά του.

Η κυβέρνηση αρνείται πως η νομική δράση σε βάρος του Σαρίφ και άλλων μελών της οικογένειάς του, περιλαμβανομένης της μεγαλύτερης κόρης του, της Μαριάμ Ναουάζ, η οποία κρατείται επίσης κατηγορούμενη για διαφθορά, είναι πολιτικά υποκινούμενη.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ