Παναθηναϊκός – Δώνης: “Η νοοτροπία του πρωταθλητισμού δεν αλλάζει. Θέλω να διεκδικούμε τίτλους”


Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως η νοοτροπία της ομάδας δεν αλλάζει ενώ στάθηκε στη βαθμολογική συγκομιδή η οποία αδικεί το «τριφύλλι» όπως είπε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, μίλησε στη NOVA, ανέφερε πως η βαθμολογική κατάταξη αδικεί την ομάδα του ενώ τόνισε ότι ανεξαρτήτως συνθηκών η νοοτροπία δεν αλλάζει αφού οι “πράσινοι” πρέπει να διεκδικούν τίτλους σε Ελλάδα και Ευρώπη όπως επιτάσσει η ιστορία τους.Οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη στην κάμερα της NOVA:

Για τον αγώνα με τον Ατρόμητο: «Νομίζω πως το πρώτο ημίχρονο με τον Ατρόμητο είναι το καλύτερο μας, είχαμε καλή κίνηση, δεν ήμασταν στατικοί, πολλοί παίκτες κινήθηκαν σωστά μεταξύ των γραμμών. Επίσης, ήμασταν κοντά, είχαμε σωστές αποστάσεις και έτσι σταματούσαμε το transition του αντιπάλου. Ένα αρνητικό σημείο είναι πως ενώ ήμασταν καλύτεροι στα χτυπήματα των στατικών φάσεων, δεν είχαμε αποτελεσματικότητα στα τελειώματα».

Για την ανανέωση του Χατζηγιοβάνη: «Έχει τραβήξει αρκετά αυτό το ζήτημα, είναι θετικό πως τα τρία παιδιά ανανέωσαν. Αυτό είναι ένα καλό τέλος, είναι σημαντικό να εξελίσσονται αυτά τα παιδιά, έχουν περιθώρια βελτίωσης, όχι μόνο στην προπόνηση αλλά σε όλα τα θέματα, πρέπει να πάνε μπροστά, να προοδεύσουν, να εξελιχθούν».

Για τη βαθμολογική συγκομιδή: «Στα πρώτα τρία ματς, η απόδοσή μας ήταν κακή, ειδικά με τον ΟΦΗ και τον Άρη. Κάναμε ένα γρήγορο απολογισμό, μπήκαμε σε διαδικασία να λύσουμε κάποια προβλήματα, όπως είναι η αυτοπεποίθηση που είναι πολύ σημαντική στον αθλητισμό. Στα επόμενα τέσσερα ματς μας είμαστε σταθεροί. Έχουμε δεχθεί δύο γκολ, το ένα ήταν άκυρο, έπρεπε να έχουμε 11 βαθμούς, στον παιχνίδι με την Ξάνθη έγιναν δύο μεγάλα λάθη, στο ποδόσφαιρο παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο. Πρέπει να έχουμε διάρκεια σε ένα 90λεπτο για να φτάνουμε τα αγωνιστικά όριά μας».

Για τα νέα παιδιά και το βαθμό εξέλιξής τους: «Για εμένα που έχω μεγαλώσει στον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο διάστημα θέλω να διεκδικούμε τίτλους, στην Ευρώπη ο σύλλογος πρέπει να επανέρθει εκεί που έχουμε συνηθίσει βάσει της ιστορίας του. Εάν το αναλύσει ιστορικά, κάποιος θα πει πως πέρασε κι ο Δώνης από τη θέση του προπονητή, άλλος θα πει είναι επιτυχημένος ή αποτυχημένος. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι, δηλαδή να εξελίσσονται οι παίκτες, να κερδίζουν χρόνο, να προοδεύουν, όπως για παράδειγμα ο Διούδης που τώρα παίζει στην εθνική Ελλάδας. Το να καθιερώνονται αυτά τα παιδιά είναι παράσημο για έναν προπονητή, νιώθω ικανοποίηση που βοηθώ στην εξέλιξή τους. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά, οι Ακαδημίες λειτουργούν σωστά, παίζει ρόλο ο βαθμός ετοιμότητας, κάποια παιδιά είναι πιο έτοιμα από τα άλλα, είναι μια διαδικασία που δεν σταματάει.»

Για τον αγωνιστικό στόχο: «Η διαδικασία που ακολουθούμε δεν αλλάζει κάτι, είμαι ρεαλιστής, δουλεύουμε όλοι σκληρά εδώ και 1,5 χρόνο, ο Παναθηναϊκός πρέπει να εξελιχθεί ως σύλλογος βάσει της ιστορίας του, εξάλλου παγκοσμίως όλοι οι σύλλογοι έχουν καλές, μέτριες και κακές περιόδους. Ξέρουμε που βρισκόμαστε και που θέλουμε να φτάσουμε. Η νοοτροπία του πρωταθλητισμού δεν αλλάζει. Τα πρώτα αποτελέσματα μας μάζεψαν, αλλά στα αποδυτήρια επανέρχεται η αυτοπεποίθηση, έχουμε φάει το «χαστούκι» μας, είναι σημαντική η νίκη στον Ατρόμητο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ