Υπόθεση Novartis: Στοιχεία από την αμερικανική Δικαιοσύνη ζητά ο Άρειος Πάγος – Κατάθεση Γεωργιάδη


Στοιχεία από την αμερικανική Δικαιοσύνη αναφορικά με την υπόθεση της Novartis ζητούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που χειρίζονται την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν ήδη διαβιβάσει έγγραφό τους προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με το οποίο ζητούν:

  • Να τους γνωστοποιήσουν όσο το δυνατό συντομότερα αν για την υπόθεση αυτή έχουν εξεταστεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες οι τρεις προστατευόμενοι στην Ελλάδα μάρτυρες εκ των οποίων ο ένας έπαψε να είναι σε καθεστώς προστασίας.
  • Σε καταφατική περίπτωση να αποσταλούν αντίγραφα των καταθέσεων τους καθώς και να τους ενημερώσουν αν από τις καταθέσεις αυτές αποκόμισαν βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας χρηματικά οφέλη και ποια ή αν προσδοκούσαν βασικώς τέτοια οφέλη
  • Να τους γνωρίσουν αν έχουν εξεταστεί για την ίδια υπόθεση άλλοι μάρτυρες εκτός των ανωτέρω και σε θετική περίπτωση να τους στείλουν αντίγραφα των καταθέσεων αυτών και να τους ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών τους και ειδικότερα αν αυτή έχει περατωθεί και σε θετική περίπτωση ποιο είναι το αποτέλεσμα της.

Μάλιστα το συγκεκριμένο έγγραφο συμπεριλαμβάνεται και στο φάκελο που οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί απέστειλαν στη Βουλή, μετά από σχετικό αίτημα προκειμένου, μαζί με άλλα, να συσχετιστούν να συσχετιστούν στο φάκελο της Προκαταρκτικής Επιτροπής που διερευνά τις ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Κατάθεση Γεωργιάδη χωρίς δηλώσεις

Παράλληλα στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κλήθηκε και εξετάστηκε ως μάρτυρας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι ένας από τους δέκα πολιτικούς που κατονομάστηκαν από τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες ως δωρολήπτες χωρίς την ύπαρξη άλλων στοιχείων. Η υπόθεση ως προς αυτόν δεν έχει ακόμα αρχειοθετηθεί, ενώ έχει τεθεί στο αρχείο για επτά από τους δέκα πολιτικούς.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατέθεσε επί δύο και πλέον ώρες και αποχώρησε από το ανώτατο δικαστήριο χωρίς να κάνει δηλώσεις. Νωρίτερα, ο συνήγορος του Άδωνι Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι “ο υπουργός κατέθεσε με την ιδιότητα του μάρτυρα στο πλαίσιο της έρευνας για μία δυσώδη υπόθεση, όπου δύο εισαγγελείς κατήγγειλαν παρεμβάσεις στο δικαιοδοτικό τους έργο από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ