Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου

Γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Xavier Bettel, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα ,επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις της χώρας μας με το Λουξεμβούργο. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη, οι προοπτικές και οι προκλήσεις για την ΕΕ.Βράβευση από τον Κώστα Μπακογιάννη

Νωρίτερα Ξαβιέ Μπετέλ, τιμήθηκε από τον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος του απένειμε το μετάλλιο του δήμου «για την ειλικρινή και άδολη αγάπη και στήριξη που έχει δείξει διαχρονικά προς την χώρα μας αλλά και επειδή είχε πάντοτε τη δύναμη να εκφράζει τις αρχές και τις αξίες μιας σύγχρονης Ευρώπης».

Ο κ. Μπακογιάννης , τον χαρακτήρισε επίσης « πραγματικό φίλο της Αθήνας», ενώ υπογράμμισε τα «αισθήματα φιλίας αλλά και ευγνωμοσύνης» που τρέφει η Ελλάδα για το Λουξεμβούργο , με το οποίο « για πάρα πολλές δεκαετίες προχωράμε μαζί» και « γιατί όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο στις εύκολες αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας, στάθηκε δίπλα μας».

Ακόμη επισήμανε ότι ο κ. Μπετέλ «εκφράζει μία ειλικρινή και άδολη αγάπη « για τη χώρα μας , την οποία πρόσθεσε « ξέρει πάρα πολύ καλά την χώρα μας, έχοντας, μεταξύ των άλλων, σπουδάσει και στην Θεσσαλονίκη». Επίσης ανάφερε ότι πρόκειται «για ένα άνθρωπο που όταν πολλές φορές η Ευρώπη επέλεξε τον εύκολο δρόμο της σιωπής, είχε το κουράγιο και την θέληση να εκφράσει όλους εμάς με την φωνή του. Έδωσε φωνή σε πολλούς από εμάς, είτε για το brexit, είτε -και εδώ είναι τελικά το πιο σημαντικό από όλα- για τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης. Για μία Ευρώπη σύγχρονη, μία Ευρώπη ανεκτική.

Μία Ευρώπη η οποία ακόμα και σήμερα, πάρα τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και παρά την κρίση που έχουμε περάσει, εξακολουθεί να είναι ένα παράδειγμα για όλο τον κόσμο ως ένα μοναδικό πείραμα δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εξέφρασε τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του για την τιμητική διάκριση. Εξήρε τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, όπως τις διδάχθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στην Ελλάδα όταν σπούδαζε στην Νομική Σχολή. Επεσήμανε ότι υπάρχουν δεσμοί χρόνων που ενώνουν τις δυο χώρες ενώ σημείωσε ότι υπάρχει κοινή στόχευση με το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και μίλησε με έμφαση για την δύναμη των πόλεων. Τέλος , δεν παρέλειψε να τονίζει ότι οι Έλληνες είναι πολύ τυχεροί που ζουν σε μια όμορφη και ηλιόλουστη χώρα και ευχήθηκε στον δήμαρχο Αθηναίων «καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του”.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ