Μήνυμα Γεννηματά προς… όλους: Η θα έχω την στήριξη της βάσης, ή φεύγω

«Μηνύματα» προς κάθε κατεύθυνση ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ στέλνει η Φώφη Γεννηματά εν” όψει του συνεδρίου του κόμματος.

«Είμαστε αποφασισμένοι και θα επιμείνουμε για να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά πρωταγωνιστή» δηλώνει, σε συνέντευξή της, στο «Έθνος της Κυριακής» η κ. Γεννηματά προσθέτοντας: «πορευόμαστε με αισιοδοξία, κοιτώντας μόνο μπροστά, με βήματα σταθερά στην κατεύθυνση της δικής μας αυτόνομης πορείας, χωρίς ετεροκαθορισμούς και πισωγυρίσματα».

Μιλώντας για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννηματά σημειώνει με νόημα πως «διαπιστώνω ότι επιχειρείται η ανακύκλωση μιας στοχευμένης μεμψιμοιρίας. Και δεν θα μείνω απαθής. Κινώ άμεσα τις διαδικασίες σύγκλησης του ήδη προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Εκεί δημοκρατικά μπορούν να τεθούν όλα τα ζητήματα και θα υπάρξουν απαντήσεις. Με το ΠΑΣΟΚ ανοικτό και «ζωντανό» ως κινητήριο δύναμη του Κινήματος Αλλαγής, που είναι στρατηγική και όχι ευκαιριακή μας επιλογή».

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως ή θα έχει την στήριξη της βάσης του ΠΑΣΟΚ η θα αποχωρήσει,  μια έμμεση παραδοχή ότι για την ίδια δεν τίθεται ζήτημα διαρχία.“Η ΝΔ πήρε χορηγία από τον ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση”

Κληθείσα να σχολιάσει το πρώτο τρίμηνο της κυβέρνησης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Το είχαμε επισημάνει και πριν από τις εκλογές και επιβεβαιωνόμαστε. Η ΝΔ δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε με χορηγία Τσίπρα την αυτοδυναμία, που ήταν περισσότερο μια αυτοδύναμη αποδοκιμασία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και λιγότερο επιδοκιμασία του προγράμματος της ΝΔ».

Ενώ κάνοντας αναφορά για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει «παρατηρητής» στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών η κυρία Γεννηματά σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές και την πολιτική του έχει βάλει το βέτο στις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και έχει αποδεχθεί για τον εαυτό του το ρόλο του παρατηρητή. Παρατηρεί και εφορμά να προλάβει οποιαδήποτε άδεια καρέκλα νομίζει ότι βοηθά την πολιτική του επιβίωση. Πρόκειται για πρωτοφανή πολιτικό ακροβατισμό να ανήκεις στην ριζοσπαστική Αριστερά, να συγκυβερνάς χωρίς προφανή λόγο με την ακροδεξιά και να εκλιπαρείς για «σχέσεις» με τον χώρο που πολέμησες λυσσαλέα».Για την ψήφο των αποδήμων

Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η κυρία Γεννηματά δηλώνει ότι «απέδειξε ότι μπορούμε, μεν, αλλά απέχουμε πολύ ακόμη από το να επιτύχουμε ουσιαστικές συναινέσεις» ωστόσο προσθέτει «η λύση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, αλλά τουλάχιστον γίνεται μια αρχή».

Για τη διαχείρηση του Προσφυγικού η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προτείνει: «Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων σε μια εθνική γραμμή πριν να είναι οριστικά αργά. Χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα».”

Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής που «πάγωσε» την ενταξιακή πορεία των δύο γειτονικών χωρών, η κυρία Γεννηματά, στη συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» την χαρακτήρισε «αρνητική εξέλιξη» και εξέφρασε τον προβληματισμό της λέγοντας: «Έχουμε τονίσει ότι η εκκίνηση ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα ήταν θετικό γεγονός, που θα έπρεπε να συνοδευτεί με δεσμεύσεις για σεβασμό των ευρωπαϊκών κανόνων και συμπεριφορών, χωρίς κανενός είδους αλυτρωτισμό, ούτε παραβίαση δικαιωμάτων μειονοτήτων».

Τέλος, ερωτηθείσα εάν ο επόμενος ΠτΔ πρέπει να προέρχεται από πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς η κυρία Γεννηματά δηλώνει: «Η επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Ας μην υποβιβάσουμε το θέμα πνίγοντάς το στην ονοματολογία» και κλείνει λέγοντας: «Θα προσέλθουμε στη διαδικασία, όπως σε όλα τα θέματα, με ανοικτά χαρτιά και μακριά από συναλλαγές και ανταλλάγματα».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ