Έσεξ: Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της 26χρονης – «Μας έλεγαν ότι η διαδρομή είναι ασφαλής»


Η βρετανική αστυνομία θέλει βοήθεια από μέλη της βιετναμικής κοινότητας στη Βρετανία και στο εξωτερικό για να αναγνωρίσει τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν νεκροί την Τετάρτη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αστυνομικός. Εν τω μεταξύ, οικογένειες από το Βιετνάμ αναζητούν τους ανθρώπους τους – Συγκλονίζουν οι ιστορίες τους.

Ο αρχιεπιθεωρητής Μάρτιν Πάσμορ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν μπορεί να αποκλείσει την παρουσία ανθρώπων από άλλες εθνικότητες μεταξύ των νεκρών, όμως είπε πως Βιετναμέζοι έχουν έρθει κυρίως σε επαφή με τους αστυνομικούς του για να ρωτήσουν για φίλους και συγγενείς.

«Παρόλο που δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για την εθνικότητα των θυμάτων, είναι σε όλους σαφές πως έρχονται σε επαφή μαζί μας πολλοί Βιετναμέζοι από κοινότητες στο Βιετνάμ και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Πάσμορ.

Ραγίζουν καρδιές οι γονείς της 26χρονης

Η 26χρονη Βιετναμέζα Φαμ Τι Τρα Μαι φέρεται να είναι ανάμεσα στους 39 νεκρούς που πάγωσαν μέχρι θανάτου στο φορτηγό της φρίκης στο Έσεξ.

Οι γονείς της δυο φτωχοί άνθρωποι που ζουν σε ένα σπίτι από πλίθρα με τσίγκινη οροφή στην πόλη Νγκιέν στο Βιετνάμ. Είναι ανθρώπινα ράκη. Έχουν μηνιαίο εισόδημα 361 ευρώ αλλά έκαναν οικονομίες προκειμένου να συγκεντρώσουν 35.000 ευρώ για να πληρώσουν τον διακινητή και να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί τους για μια καλύτερη ζωή. Που να ήξεραν ότι το έστελναν στον θάνατο.

Η Φαμ τους έστειλε το τελευταίο μήνυμα της ζωής της. «Συγνώμη μαμά, πεθαίνω δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι η κοπέλα είναι ανάμεσα στους 39 νεκρούς όμως η οικογένειά της φοβάται για τα χειρότερα. Οι υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας και του Βιετνάμ συνεργάζονται ώστε να επιβεβαιώσουν τις ταυτότητες των θυμάτων αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί κάποιο όνομα ή ακόμη και εθνικότητα στη δημοσιότητα.

Ο πατέρας της κοπέλας Φαμ Βαν Θιμ μίλησε στο CNN και είπε ότι δεν το χωρά ο νους του ότι η κόρη του πέθανε με αυτόν το φρικτό τρόπο.

«Έχω την πολυαγαπημένη μου κόρη και τα χρήματά μου» λέει με θλίψη και προσθέτει ότι οι διακινητές δεν είπαν στην οικογένεια πώς θα μετέφεραν την 26χρονη στην Αγγλία. Ταξίδεψε μέσω Κίνας και Γαλλίας και όταν πλέον είχαν χάσει επαφή μαζί της, ο άνδρας ανέφερε την εξαφάνισή της. Τότε όμως ήταν αργά και για εκείνη και για τους άλλους 38 συνοδοιπόρους στον θάνατο. Πλέον το οξυγόνο τους είχε τελειώσει.

«Οι διακινητές είπαν πως είναι ασφαλής διαδρομή, ότι οι άνθρωποι πάνε με αεροπλάνο, αυτοκίνητο… Αν το ήξερα ότι θα πήγαινε έτσι, ποτέ δεν θα την άφηνα να φύγει».

Εξέλιξη – σοκ: Υπήρχαν άλλες δύο νταλίκες με στοιβαγμένες ψυχές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που έρχονται στο «φως» γύρω από το φορτηγό του θανάτου με τις 39 ψυχές που βρήκαν τραγικό θάνατο στο εσωτερικό του.

Όπως αποκαλύπτει το skynews, η νταλίκα της φρίκης ήταν μέρος κονβόι.

Το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές από τις οικογένειες των θυμάτων από το Βιετνάμ, αναφέρει ότι το μοιραίο φορτηγό ταξίδευε με άλλα δύο με περισσότερους από 100 ανθρώπους μέσα σε αυτά.

Ένα ταξίδι προς την Ευρώπη που έμελλε να είναι και το τελευταίο για 39 ψυχές

Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, έως τώρα αναφορές για την τύχη των άλλων δύο φορτηγών και το πού μπορεί να βρίσκονται.

Από το Βιετνάμ και την Κίνα τα θύματα

Η πλειονότητα των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ την Τετάρτη (23/10) ενδέχεται να είναι Βιετναμέζοι, δήλωσε αξιωματούχος της επαρχίας από την οποία πιστεύεται ότι κατάγονται.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, όμως το Πεκίνο επεσήμανε ότι η ταυτότητά τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Κινέζοι και Βιετναμέζοι αξιωματούχοι πλέον συνεργάζονται στενά με τη βρετανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσαν οι πρεσβείες τους.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό των βελγικών Αρχών για τον εντοπισμό και δεύτερου οδηγού ο οποίος φαίνεται σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας να αφήνει το τρέιλερ με τους 39 μετανάστες σε λιμάνι στο Βέλγιο.

Ο οδηγός που παρέδωσε το τρέιλερ φέρεται να μην ακολούθησε το πρωτόκολλο και δεν ταυτοποίησε τα στοιχεία του κατά την άφιξή του στο λιμάνι, σύμφωνα με τη Daily Mail.

O τερματικός λιμενικός σταθμός ανήκει στην εταιρεία C.RO που έχει την έδρα της στο Λουξεμβούργο, και αυτή φέρεται να έδωσε το υλικό στην αστυνομία, μία εξέλιξη που μπορεί να αποκαλύψει ποιος ήταν αυτός που μετέφερε τους μετανάστες στο ηπειρωτικό τμήμα του τραγικού ταξιδιού τους.

«Ελπίζουμε να τον πιάσουμε σύντομα», λένε οι Αρχές.

Το τρέιλερ έφτασε στο Zeebrugge στις 14.49 την Τρίτη (22/10) πριν μπει σε ένα φέρι και φτάσει στο Έσεξ στη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τότε το πήρε ο 25χρονος Mo Robinson, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά τέσσερα άτομα σε σχέση με την τραγωδία.

Χτυπούσαν τις πόρτες για να σωθούν

Οι λεπτομέρειες για τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο φορτηγό – ψυγείο στο Έσεξ, όπου βρέθηκαν στοιβαγμένα τα πτώματα 39 ανθρώπων, συνεχίζουν να προκαλούν αποτροπιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, στην πόρτα του κοντέινερ βρέθηκαν αποτυπώματα από ματωμένες παλάμες, κάτι που μαρτυρά πως οι 39 καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια, ενώ είχαν καταληφθεί από τρόμο.

«Όταν άνοιξαν τις πόρτες του κοντέινερ οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο είδαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης καθώς μάλλον θα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καλέσουν σε βοήθεια», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές στη Mirror προσθέτοντας ότι η εικόνα περιελάμβανε δεκάδες πτώματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

AP_19296354589890.jpg
Τα ματωμένα αποτυπώματα και το δράμα των οικογενειώνap

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ