ΟΦΗ – Ξάνθη: Εντυπωσιάζουν οι Κρητικοί. Πέρασαν στην τρίτη θέση


Ο ΟΦΗ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, επικρατώντας εντός έδρας της Ξάνθης με 2-0, σε ματς για την 8η αγωνιστική της Superleague. Δεύτερη διαδοχική ήττα για τους Ακρίτες. Στην τρίτη θέση έφτασαν οι γηπεδούχοι.

Ο ΟΦΗ έφτασε στη νίκη με 2-0 επί της Ξάνθης μέσα στο “Θ. Βαρδινογιάννης” έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στην έδρα του και ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας τους Ακρίτες.

Παρά την πίεση που άσκησε από το ξεκίνημα του αγώνα ο ΟΦΗ, η Ξάνθη στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων στο 14′, τέρμα όμως που δεν μέτρησε. Ο Στούρτζεον βγήκε τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου, τον πέρασε και πέτυχε το γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε καθώς ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

Στο 19′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, για χέρι πάνω στον Κοβάτσεβιτς που βρισκόταν στο τοίχος, σε εκτέλεση φάουλ. Ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος πήγε ο ίδιος να εξετάσει τη φάση στο VAR, επιβεβαίωσε την απόφαση του, αλλά ο Άμπαντ είχε εξαιρετική επέμβαση στην εκτέλεση του Ναμπί και κράτησε το 0-0. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο ΟΦΗ είχε το… πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον ΟΦΗ. Μόλις στο 46′ ο Ναμπί έβγαλε υπέροχη κάθετη για τον Φιγκεϊρέδο, που κατάφερε να κάνει το 1-0. Οι Κρητικοί διαχειρίστηκαν σωστά την υπεροχή τους, αλλά και τα διαστήματα πίεσης της Ξάνθης κι έτσι έφτασαν στη νίκη.

Στο 78′ οι Ακρίτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την κακή απομάκρυνση του πορτιέρε των γηπεδούχων, αφού ο Κοροβέσης πρόλαβε κι έκοψε τον Στούρτχεον μέσα στη μεγάλη περιοχή. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις Ο Νέιρα έκανε υπέροχη πάσα προς τον Σεμέδο ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Άμπατ. Στην τελευταία φάση του ματς, η Ξάνθη είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Ρενέλα.

 

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ