Διευκρινίσεις Πιερρακάκη: Δεν πρόκειται απλώς για ΑΦΜ από “κούνια”


Διευκρινήσεις για το θέμα με την χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη μέρα που γεννιούνται έδωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αποσαφήνισε πως «δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ούτε το όνομα του αριθμού, δε θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, άλλα για την παροχή συνολικά […]

Διευκρινήσεις για το θέμα με την χορήγηση ΑΦΜ στα παιδιά από τη μέρα που γεννιούνται έδωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης αποσαφήνισε πως «δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ούτε το όνομα του αριθμού, δε θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, άλλα για την παροχή συνολικά υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος. Φυσικά δεν θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας, γιατί αυτός είναι ο αριθμός του πιστοποιητικού, απλώς θα χρησιμοποιείται αντί της ταυτότητας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος».

Όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης «είναι μια απλή ιδέα, εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες, έχουμε αυτή τη στιγμή ΑΦΜ, ΑΜΚΑ που εκδίδεται στη γέννηση, αριθμό ταυτότητας μια σειρά αριθμών, όλοι αυτοί οι αριθμοί θα πρέπει να γίνουν ένας αριθμός για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, θα εκδίδεται στη γέννηση όπως ο ΑΜΚΑ και θα ακολουθεί κάθε πολίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του».

Τόνισε επίσης πως ο διαγωνισμός για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες όπως έχει ήδη αναφέρει ο πρωθυπουργός θα είναι στον «αέρα» από το ΥΠΡΟΠΟ πριν το τέλος του έτους και στόχος της κυβέρνησης είναι οι πολίτες να τις έχουν στα χέρια τους πριν το τέλος του 2021.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ