Μπαγκντάντι: “Συναγερμός” στην Γαλλία – Φόβοι για χτυπήματα – αντίποινα


Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, σε μια επιστολή προς τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας καλεί σήμερα σε αυξημένη επιφυλακή προκειμένου να αποτραπούν πιθανές επιθέσεις αντεκδίκησης μετά τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

«Η ενδεχόμενη εντατικοποίηση της τζιχαντιστικής προπαγάνδας έπειτα από αυτόν τον θάνατο, στο πλαίσιο της οποίας είναι πιθανό να απευθυνθεί κάλεσμα για ενέργειες αντεκδίκησης, απαιτεί τη μέγιστη επιφυλακή, ιδίως κατά τη διάρκεια δημοσίων εκδηλώσεων στις περιφέρειές σας τις επόμενες ημέρες» υπογραμμίζει ο Καστανέρ.

ΝΑΤΟ: Σημαντικό βήμα στη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι ο θάνατος του αΜπαγκντάντι, τον οποίο ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένα «σημαντικό βήμα» στη μάχη «εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας».

«Η αμερικανική ανακοίνωση σχετικά με την επιχείρηση εναντίον του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειές μας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Το ΝΑΤΟ παραμένει δεσμευμένο στη μάχη εναντίον του κοινού μας εχθρού, του Ισλαμικού Κράτους» έγραψε σε tweet ο Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ