Χίμκι – Παναθηναϊκός: 5η αγωνιστική Euroleague αναχώρησε το “τριφύλλι”


Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε, χωρίς το Νίκο Παπά, για τη Ρωσία όπου αύριο (29/10) αντιμετωπίζει τη Χίμκι για την 5η αγωνιστική της Euroleague και ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πόσο δύσκολο είναι το έργο της ομάδας του – O Ίαν Βουγιούκας από την πλευρά του συμφώνησε με τον προπονητή του όσον αφορά τη δυσκολία του αγώνα αλλά έθεσε ως στόχο τη νίκη για τους «πράσινους».

Για τη Μόσχα αναχώρησε ο Παναθηναϊκός, όπου αύριο (29/10) θα αντιμετωπίσει τη Χίμκι για την 5η αγωνιστική της Euroleague. Οι “πράσινοι” που δεν θα έχουν στην αποστολή τους το Νίκο Παππά θέλουν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους στη φετινή διοργάνωση μετά από αυτή με τη Ζενίτ την περασμένη εβδομάδα, πάλι στη Ρωσία.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Ίαν Βουγιούκας παραχώρησαν δηλώσεις κατά την αναχώρηση της ομάδας, με τον προπονητής των “πρασίνων” να στέκεται στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας και τη διαφορετικότητα του ματς σε σχέση με τα άλλα εκτός έδρας που έχει  δώσει φέτος η ομάδα του.Οι δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη

«Είναι όντως μια δύσκολη αποστολή, η Χίμκι είναι καλή ομάδα, έχει επενδύσει πολλά χρήματα, διαθέτει ένα δυνατό ρόστερ και έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τη Ζενίτ στη διοργάνωση. Έχει μεγαλύτερη αθλητικότητα φέτος, ενώ διαθέτει και παίκτες που σχεδόν όλοι μπορούν να σουτάρουν με καλά ποσοστά από τη γραμμή του τριπόντου. Μια τέτοια κατάσταση είναι δύσκολη να την αντιμετωπίσεις
», ανέφερε ο τεχνικός του «τριφυλλιού».

Όσο για το αν η ομάδα του έχει απελευθερωθεί ψυχολογικά μετά τη νίκη στην Αγία Πετρούπολη την Πέμπτη: «Θεωρώ πως και στα δυο εκτός έδρας παιχνίδια, ήμασταν κοντά στην επιτυχία. Ελέγχαμε τα παιχνίδια και θεωρώ πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για τα εκτός έδρας ματς. Τώρα, η Χίμκι είναι μια ομάδα που ανεβάζει το ρυθμό, πιέζει σε όλο το γήπεδο και σίγουρα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια».

O Ίαν Βουγιούκας από την πλευρά του υπογράμμισε τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα σε Ζενίτ και Χίμκι τονίζοντας ωστόσο ότι ο Παναθηναϊκός έχει ως μόνο στόχο τη νίκη.Οι δηλώσεις του Ίαν Βουγιούκα

«Κάναμε μια καλή νίκη με τη Ζενίτ, αλλά η Χίμκι είναι ομάδα άλλης κλάσης, διαθέτει ταλαντούχους παίκτες. Έχουμε δύσκολη αποστολή, αλλά έχουμε δουλέψει σωστά και ελπίζουμε να βγει το πλάνο του προπονητή στο γήπεδο και να δείξουμε και οι ίδιοι τι μπορούμε να κάνουμε» ανέφερε αρχικά ο σέντερ του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια είπε:

Για τα στοιχεία που κάνουν καλύτερη την Χίμκι σε σχέση με πέρυσι: «Έχει περισσότερες επιλογές φέτος. Ναι μεν ο Σβεντ αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της ομάδας, παίρνει τις πιο πολλές επιθέσεις, αλλά υπάρχουν αρκετοί και καλοί παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, με πολύ ταλέντο».

Για την ψυχολογική ώθηση που δίνει το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός πέτυχε νωρίς φέτος την πρώτη εκτός έδρας νίκη του: «Σίγουρα, μας δίνει μια ώθηση, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το παιχνίδι απέναντι στη Βιλερμπάν και να είχαμε ξεκινήσει καλύτερα. Κερδίσαμε μέσα στη Ζενίτ και πλέον στόχος μας η νίκη μέσα στη Μόσχα».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ