Τζόνσον: Αποδέχεται με “κρύα καρδιά” την αναβολή του Brexit


«Αυτή η ανεπιθύμητη παράταση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ είναι καταστροφική για τη δημοκρατία μας» υπογραμμίζει ο Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αποδέχεται επίσημα μια αναβολή του Brexit, ζητώντας, ωστόσο, από το μπλοκ να καταστήσει σαφές ότι δεν θα μπορεί να υπάρξει περαιτέρω παράταση για το διαζύγιο πέραν της 31ης Ιανουαρίου.

“Δεν έχω καμία διακριτική ευχέρεια βάσει της πράξης νομοθετικού περιεχομένου European Union (Withdrawal) (No. 2) Act 2019, που επιβλήθηκε σε αυτήν την κυβέρνηση παρά τη θέλησή της, να κάνω κάτι άλλο παρά να επιβεβαιώσω την επίσημη συμφωνία της Βρετανίας στην παράταση” λέει ο Τζόνσον σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

“Αυτή η ανεπιθύμητη παράταση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ είναι καταστροφική για τη δημοκρατία μας” υπογραμμίζει ο Τζόνσον, προσθέτοντας πως απευθύνει έκκληση στα κράτη μέλη της ΕΕ να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή πέραν της 31ης Ιανουαρίου.

“Για αυτό ζητώ τη διεξαγωγή εκλογών το Δεκέμβριο, ώστε να διασφαλιστεί η εκλογή νέου κοινοβουλίου, ικανού να επιλύσει το θέμα, σύμφωνα με τους συνταγματικούς μας κανόνες. Αλλά σε περίπτωση που το κοινοβούλιο αρνηθεί και αυτό, προτρέπω τα κράτη μέλη της ΕΕ να καταστήσουν σαφές ότι μία επιπλέον παράταση μετά τις 31 Ιανουαρίου, δεν είναι δυνατή. Αυτός είναι αρκετός χρόνος για να επικυρώσουμε τη συμφωνία μας”, γράφει συγκεκριμένα ο Τζόνσον.

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης, επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ενημέρωσε την ΕΕ ότι αποδέχεται την αναβολή του Brexit έως την 31η Ιανουαρίου, γεγονός που σημαίνει ότι η ΕΕ ξεκινά μια διαδικασία 24 ωρών για να εγκρίνει τη νέα ημερομηνία για το διαζύγιο.

“Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε τώρα ότι η Βρετανία συμφωνεί για την αναβολή του Brexit σε μια επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ” είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Τουσκ Πρέμπεν Άμαν.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ