Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Δεν μπορούν να επαληθεύσουν την δολοφονία τα Ηνωμένα Έθνη

«Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε», λένε τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η αξιοπιστία της ανακοίνωσης εκ μέρους του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την εξόντωση του αλ Μπαγκντάντι θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από διάφορες τοπικές αρχές της Συρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, σε συνέντευξη Τύπου.

“Δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε προσωπικά την ακρίβεια αυτού του γεγονότος”, δήλωσε ο Χακ, αναφερόμενος στην αναγγελία του θανάτου του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

“Πιστεύουμε στην αξιοπιστία των διαφόρων πηγών πληροφόρησης που έχουν ήδη μιλήσει, αλλά, προφανώς, κάθε είδους πληροφορίες θα πρέπει να επαληθεύονται από τις διάφορες αρχές επί τόπου”.αλ Μπαγκντάντι: Τα σενάρια διαδοχής του

Η Ομάδα Παρακολούθησης των Ηνωμένων Εθνών για τις τρομοκρατικές ομάδες δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη δολοφονία του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, του ηγέτη της Daesh (σ.σ. ακρωνύμιο του ISIS στα αραβικά), αλλά σε κάθε περίπτωση εξετάζει σοβαρά τις αμερικανικές δηλώσεις, ανέφερε ο συντονιστής της ομάδας.

Η ομάδα παρακολούθησης έχει ειδική εντολή να διατηρεί εμπιστοσύνη με τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των κρατών μελών του ΟΗΕ.

Μία πιθανή εξόντωση του ηγέτη της Daesh θα μπορούσε να σημαίνει “πάρα πολλά”, δήλωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον συντονιστή της Ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, η Daesh εξαπλώνει την προπαγάνδα που θέτει το ίδιο το κίνημα πάνω από οποιοδήποτε άτομο, καθώς “ουδείς αναντικατάστατος…”.

Η Daesh δεν έχει την ίδια “σαφή δομή με την άλλη τρομοκρατική ομάδα, την Αλ Κάιντα”, δήλωσε ο συντονιστής της Ομάδας Παρακολούθησης του ΟΗΕ.

“Με την Αλ Κάιντα, υπήρχε μία πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα της διαδοχής στην  ηγεσία. Με τον ISIS, για οποιονδήποτε λόγο, ναι, υπάρχουν στελέχη, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσωπο που έχει προταθεί ως προφανής υποψήφιος αρχηγός”, πρόσθεσε.

Η Ομάδας Παρακολούθησης του ΟΗΕ υπάγεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού και στις επιτροπές που ασχολούνται με την Daesh, την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν.

πηγή: sputniknews.com

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here