Ερντογάν: Ενημερωθήκαμε για την αποχώρηση των Κούρδων από τα σύνορα


Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε γνωστό πως ενημερώθηκε από τη Ρωσία πως οι Κούρδοι μαχητές αποχώρησαν από τα σύνορα με την Τουρκία.

Ο Ερντογάν μιλώντας από την Άγκυρα, σε μια εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, είπε επίσης ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Τούρκων αξιωματούχων για το θέμα της Συρίας θα συνεχιστούν.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έκανε γνωστό ότι οι YPG ολοκλήρωσαν την αποχώρησή τους πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Ένας σύμβουλος του Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα εξακριβώσει εάν αυτό αληθεύει μέσω των κοινών περιπολιών με τους Ρώσους στην περιοχή.

Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν αυτές οι περιπολίες, ωστόσο πολλά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο πως μπορεί να γίνει και αύριο Τετάρτη.

«Δεν είμαστε εκεί κάτω για να παραμείνουμε. Έχουμε μόνο έναν στόχο, είμαστε εκεί για να εκκαθαρίσουμε (τη ζώνη) από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε σήμερα ο Ερντογάν, ο οποίος είχε απειλήσει πως θα συνεχίσει

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει απειλήσει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα επαναληφθούν αν οι YPG δεν αποσυρθούν από την περιοχή.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ