ΗΠΑ: Κατακόρυφη αύξηση των συλλήψεων μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό

Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο οι συλλήψεις μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Αυξήθηκαν κατά 88% καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων έντεκα ετών.

Επίσπευση των απελάσεων των αιτούντων άσυλο εφαρμόζουν οι ΗΠΑ μετά την τεράστια άνοδο στις συλλήψεις μεταναστών οι οποίες μέσα στο οικονομικό έτος 2019 αυξήθηκαν κατά 88%. Ο αριθμός των ανθρώπων που συνελήφθησαν ή επέστρεψαν πίσω από τα αμερικανικά σύνορα κατέγραψε μία πραγματική μηνιαία μείωση κατά 64% στις 52.546 τον Σεπτέμβριο, απέναντι στην μεγαλύτερη αύξηση που είχε καταγραφεί τον περασμένο Μάιο, καθώς οι μεταναστευτικές ροές, τυπικά μειώνονται εξαιτίας των καλοκαιρινών συνθηκών του καλοκαιριού.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών κατέγραψε ετήσια αύξηση κατά 4% σε σύγκριση με τον αριθμό των μεταναστών τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ οι συλλήψεις για το οικονομικό έτος που τερματίστηκε τον Σεπτέμβριο κατέγραψαν υψηλό έντεκα ετών.

Τόσο οι συλλήψεις στη νότια συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ, όσο και οι απορρίψεις των αιτήσεων ασύλου που καταγράφηκαν συνολικά, έφτασαν στις 977.509.

Περίπου το 50% των συλληφθέντων κατά το μήνα Σεπτέμβριο ήταν παιδιά ή οικογένειες μεταναστών, αρκετοί από τους οποίους προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ με τη καθοδήγηση των καρτέλ παράνομης διακίνησης ανθρώπων, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Πέρεζ αναπληρωτή επιθεωρητή της συνοριακής υπηρεσίας (CBP).

“Αυτοί κερδίζουν χρήματα στις πλάτες αυτού του αδύναμου πληθυσμού και για το λόγο αυτό, αποτελεί ακόμη, μία κρίση,” δήλωσε ο ίδιος μιλώντας σε μία ενημέρωση με την παρουσία κι άλλων μελών της ίδιας υπηρεσίας στο συνοριακό σταθμό του Ελ Πάσο.

Ο υπηρεσιακός επίτροπος Μαρκ Μόργκαν δήλωσε ότι κατά μέσο όρο 1.400 άνθρωποι συλλαμβάνονται καθημερινά, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους ασφάλειας που υπάρχουν.

Από την μεριά του, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει καταστήσει τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης ως ένα κεντρικό στόχο της πολιτικής του, τόσο για την πρώτη του θητεία, όσο και για την επανεκλογή του, το 2020.

Τόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι, όσο και υπέρμαχοι της μετανάστευσης υποστηρίζουν ότι η πολιτική που εφάρμοσε ο πρόεδρος Τραμπ, αλλά και η συνεργασία του με το Μεξικό, έχουν συμβάλλει στην μείωση του αριθμού των συλλήψεων μεταναστών στα σύνορα, κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here