Πιπιλή: Να καταργηθεί η χρήση πλαστικών στη Βουλή.


Προϊόντα καθημερινής χρήσης, όλα κατασκευασμένα από φυτικής προέλευσης οικολογικά υλικά, παρουσίασε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.

Πρόκειται για 15 προϊόντα, που “έχουν μηδέν αποτύπωμα στο περιβάλλον”, όπως ανέφερε η κ. Πιπιλή, η οποία πρότεινε προς τα μέλη της Επιτροπής, να υποβάλλουν πρόταση προς τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να καθιερωθεί και στο κυλικείο και στο εντευκτήριο, αλλά και στα γραφεία της Βουλής, η αποκλειστική χρήση αντίστοιχων προϊόντων φυτικής προέλευσης.

“Η Βουλή πρέπει να αποτελέσει πολύ σύντομα το παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία”, επισήμανε χαρακτηριστικά.Πιπιλή – έρευνα

Για τον εντοπισμό των βιοδιασπώμενων και φυτικής προέλευσης οικολογικών υλικών, κυρίως καλαμάκια καφέ, σακούλες κ.ά, έγινε εντατική έρευνα από την βουλευτή, όπως είπε η ίδια, σε διάφορες βιομηχανίες και βιοτεχνίες σε όλη την Ελλάδα, που ήδη έχουν προσαρμοστεί στις ανάγκες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κ. Πιπιλή μίλησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, όπου συζητήθηκε το θέμα: “Απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης στο πλαίσιο προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (Ευρωπαϊκή οδηγία 2019/904 για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης)”.

Μάλιστα τόνισε, πως και μόνο η ύπαρξη των κοινών πλαστικών μπουκαλιών νερού πάνω στα έδρανα της Βουλής, καθημερινά, δεν συνάδει με τις ανάγκες των καιρών και, ειδικά, με το έργο της ειδικής αυτής επιτροπής.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ