Τουρκία: “Σκάνδαλο η τιμωρία των αθλητών μας από τους αχώνευτους γείτονες.”


«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζει ο τουρκικός Τύπος την τιμωρία των Γιουνούς Οζμουσούλ και Αλί Τινκέρ, από ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, για την κίνηση των δύο παικτών να χαιρετίσουν στρατιωτικά σε αγώνα της εθνικής τους ομάδας. Θέση στο ζήτημα πήρε και ο Πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες «ανήμπορους και φοβισμένους».

“Αχώνευτος γείτονας” γράφει σε δημοσίευμά της τουρκική εφημερίδα “Sabah” για την Ελλάδα και  χαρακτηρίζει “σκάνδαλο” την τιμωρία των Γιουνούς Οζμουσούλ και Αλί Τινκέρ από ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Οι δύο παίκτες του χάντμπολ τιμωρήθηκαν με διακοπή συμβολαίου -τρίμηνη για τον παίκτη της ΑΕΚ και οριστική για αυτόν του Ολυμπιακού- μετά τον στρατιωτικό χαιρετισμό τους σε ματς της εθνικής Τουρκίας με την αντίστοιχη του Βελγίου στις 27 Οκτωβρίου.

Θέση στο ζήτημα μάλιστα πήρε και το Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα και αναφέροντας για τις τιμωρίες των Τούρκων αθλητών για τον χαιρετισμό τους.

«Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι που φοβούνται από τους αθλητές μας και χαιρετούν στρατιωτικά λόγω της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης» ενώ προσέθεσε «Δεν θα διακόψουμε τον χαιρετισμό μας. Θα χαιρετάμε όλους τους φαντάρους μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ