Nord Stream-2: Ανησυχεί ο Ζελένσκι και… δεν το κρύβει.


Η άδεια που έδωσε η Δανία για τον αγωγό Nord Stream-2 αποδυναμώνει την Ευρώπη και ενισχύει την Ρωσία, δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η απόφαση της Δανίας να δώσει άδεια για την διέλευση μέσω των υδάτων της του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, ο οποίος έχει σχεδιασθεί για να παρακάμψει την Ουκρανία, ενισχύει την Ρωσία και αποδυναμώνει την Ευρώπη, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.Γίνονται… πραγματάκια με τον αγωγό Nord Stream-2

«Αυτό είναι ένα γεωπολιτικό ζήτημα και ενισχύει την Ρωσία και αποδυναμώνει την Ευρώπη» δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ στο Κίεβο.

Η εύθραυστη οικονομία της Ουκρανίας κινδυνεύει με την κατασκευή του αγωγού να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια από τις προμήθειες που λαμβάνει για τη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού, καθώς με τον αγωγό Nord Stream-2 θα παρακάμπτεται η Ουκρανία.

Η Δανία έδωσε χθες την άδεια για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 με αποτέλεσμα να αρθεί το τελευταίο εμπόδιο στο οποίο είχε προσκρούσει το ρωσικό έργο κατασκευής του αγωγού

Η άδεια αυτή ήταν η τελευταία για να συνεχισθεί η κατασκευή του μήκους 1.230 χιλιομέτρων αγωγού που ξεκινάει από την Ρωσία για να καταλήξει στην Γερμανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και μερικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, οι σκανδιναβικές και οι χώρες της Βαλτικής είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το ότι η κατασκευή του αγωγού, της οποίας ηγείται η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom, θα αυξήσει της εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ